OZAN KOSE Afp
LOŠ POČETAK

Jose Mourinho na udaru navijača, Portugalac otkrio ‘novu‘ taktiku: ‘Nismo pametni, moramo se naučiti valjati‘

Kako kažu brojne pristalice Fenera, Portugalac je do sada "više pokazao na press konferencijama nego na terenu"
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 11:21

Već u drugom kolu posrnuo je ‘novi stroj‘ Joséa Mourinha. Fenerbahçe je na gostovanju kod Göztepea odigrao tek 2:2 i već na startu prvenstva ušao u zaostatak od dva boda za vodećim Galatasarayem.

Po Fener je sve išlo po planu u prvom dijelu, na predah su pogotcima Edina Džeke i Yousefa En Nesyrija išli s dva gola prednosti, međutim domaćini su se u nastavku uspjeli vratiti, prvo preko Koraya Guntera u 68. minuti, a zatim i u samoj završnici, kad je u Brazilac Romulo u 95. poentirao za poravnanje na semaforu.

Utakmicu su inače obilježili incidenti van stadiona, gdje su gostujući navijači koji nisu uspjeli ući na stadion vandalskim činovima porazbijali imovinu domaćina, ali i na samim granicama travnjaka, gdje je predsjednik Fenera Ali Koç, ničim izazvano, fizički napadnut i pogođen predmetima s tribina.

Ipak, navijačima Fenera više je od svega zasmetao rezultatski neuspjeh, odnosno loš start portugalskog stručnjaka koji je, nakon što je prije nekoliko dana protiv Lillea ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka, upisao i prvi posrtaj u domaćem prvenstvu. Mourinho je, kako kažu brojne pristalice Fenera, do sada "više pokazao na press konferencijama nego na terenu", a da je to tako 61-godišnji stručnjak dao je naslutiti i izjavom nakon spomenutog remija.

image
OZAN KOSE Afp

- Ne znamo privesti utakmicu kraju. Ne znamo kako iskoristiti sve te prilike koje bi prelomile utakmicu i nismo dovoljno pametni na terenu kada imamo vodstvo - rekao je Mourinho i dodao:

- Moram se još uvijek adaptirati na turski nogomet. Moram i svoje igrače naučiti ono što protivnici rade, a to je kako zadržavati igru i trošiti vrijeme. Moji igrači moraju se naučiti valjati po terenu, ako je to potrebno da se utakmica prekine i troši vrijeme. Moraju znati kako glumiti povrede kada je to potrebno kao što to rade i sve druge ekipe. Ako to radimo bez obzira što sudac produži šest minuta utakmicu, imamo priliku protivniku poremetiti ritam i doći do pobjede. Ne možete za ovu ligu govoriti da je poetična kada to nije, jer svi vidimo što se događa - zaključio je Mourinho.

Linker
13. rujan 2024 05:37