Joško Gvardiol

 TIM GOODE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Tim Goode/pa Images/profimedia
‘NEMA DRUGE INTERPRETACIJE‘

Joško Gvardiol na meti velikana, Leipzig poslao znakovitu poruku o budućnosti hrvatske zvijezde

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol jedan je od najtraženijih nogometaša svijeta
Piše: SNObjavljeno: 28. veljača 2023. 20:27

U svojim redovima Gvardiola žele vidjeti velikani poput Chelseaja i Real Madrida, a hrvatski stoper je pod ugovorom u RB Leipzigu do ljeta 202. godine. Zanimljivo je kako od ljeta 2024. godine počinje vrijediti klauzula prema kojoj može napustiti klub ako netko plati odštetnu klauzulu u visini od 112 milijuna eura.

Medijski se nagađa da bi na adresu RB Leipziga već ovog ljeta mogla stići ponuda veća od 100 milijuna eura, ali prema svemu sudeći Nijemci ga ne žele prodati.

"Kao trener želim raditi s najboljim igračima jer imamo projekt. Joško je naš igrač i tako će i ostati", rekao je trener Leipziga Marco Rose.

image
JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp

Po tom se pitanju oglasio i sportski direktor Max Eberl.

"Želimo osvajati titule i zato su nam potrebni dobri igrači. Druge interpretacije nema. Joško ostaje", izjavio je Eberl.

Upravo Gvardiol bio je najbolji igrač Leipziga u prvoj utakmici osmine finala LP protiv Manchester Cityja, a zabio je gol i za konačnih 1:1. Nakon ranijih prodaja Christophera Nkunkua Chelseaju i Konrada Leimera Bayernu nema sumnje da će u Leipzigu napraviti sve da zadrže hrvatsku zvijezdu. Ostaje za vidjeti hoće li u tome i uspjeti...

Linker
24. travanj 2024 04:22