JONATHAN NACKSTRAND Afp
OSTALI U B LIGI

Kek nakon podviga na sjeveru Europe! ‘Znali smo da će biti teško, patili smo, ali dobio sam momčad s ‘jajima‘!

‘Mislim da smo nakon dvije utakmice zasluženo došli do rezultata u koji je malo tko vjerovao‘
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2022. 07:44

U posljednjem kolu UEFA Lige nacija izabranici Matjaža Keka odigrali su 1:1 sa Švedskom u Stockholmu, a tim su rezultatom osigurali opstanak u ligi B. Sloveniju je u vodstvo doveo Benjamin Šeško u 28. minuti, a izjednačio je Emil Forsberg u 42.

Podvig na Friends Areni dobar je znak za susjede uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Izbornik Slovenije Matjaž Kek nakon utakmice je bio oduševljen prikazanom igrom svoje momčadi.

- Očekivala se teška utakmica, u kojoj smo patili, ali u isto vrijeme smo imali nekoliko čistih prilika, tako da je utakmica mogla otići i u drugom smjeru. Svaka čast dečkima, mislim da smo nakon dvije utakmice zasluženo došli do rezultata u koji je malo tko vjerovao. Bravo, svi dečki, svi kolege, dobio sam ekipu koja ima ‘jaja‘. Uspjeli smo iz nekih dijelova utakmice doći u cjelinu, a imamo i drugačiji, odlučniji stav tijela kada idemo igrati. Sve pohvale i švedskoj reprezentaciji, bila je pod pritiskom, ali ipak je i sama napravila veliki pritisak. Ovakve utakmice ti daju zadovoljstvo za bavljenje ovim poslom.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Linker
26. travanj 2024 06:00