HECTOR RETAMAL Afp
OGLASIO SE I SAVEZ

Klinsmann dobio otkaz: Legendarni Nijemac nije izdržao ni punih godinu dana

Bivšem je njemačkom napadaču Južna Koreja bila treći izbornički angažman
Piše: SNObjavljeno: 16. veljača 2024. 07:57

Jürgen Klinsmann (59) nije izdržao ni punih godinu dana te je smijenjen s pozicije izbornika Južne Koreje. Slavni Nijemac je klupu ove azijske reprezentacije preuzeo 27. veljače 2023., a ovoga je petka iz Korejskog nogometnog saveza (KFA) stigla potvrda o rastanku.

Klinsmann je već neko vrijeme bio na udaru kritika zbog načina na koji vodi reprezentaciju, a odluka o njegovoj smjeni stigla je nakon poraza od Jordana (2:0) u polufinalu Azijskog kupa.

"Savez je odlučio promijeniti glavnog trenera i to smo učinili nakon sveobuhvatne analize", izjavio je predsjednik tamošnjeg Saveza Chung Mong-gyu.

image
JUNG YEON-JE Afp

Tehnički direktor Saveza Hwangbo Kwan rekao je kako postoje "razni razlozi" za sumnju u Klinsmannovu sposobnost da vodi momčad, a sada već bivši izbornik svoj je mandat opisao kao "nevjerojatno putovanje" te se zahvalio svojim igračima. Na klupi Južne Koreje odradio je 17 utakmica te pritom upisao devet pobjeda, pet neodlučenih ishoda i tri poraza

image

Chung Mong-gyu

JUNG YEON-JE Afp

Bivšem njemačkom napadaču koji je kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo 1990. godine ovo je bio treći izbornički angažman. Podsjetimo, nakon igračke mirovine, Klinsmann je prije Južne Koreje vodio reprezentaciju Njemačke od 2004. do 2006. te reprezentaciju SAD-a od 2011. do 2016. godine.

Linker
27. travanj 2024 07:07