Fatih Terim

 PANAGIOTIS MOSCHANDREOU Anadolu Via Afp
JAVNO GA PROZVAO

Legenda poludjela na jednog od najpoznatijih hrvatskih sudaca: ‘Pitajte njega, on je bio u VAR-u!‘

Svoje je nezadovoljstvo suđenjem izrazio čuveni turski stručnjak koji je nedavno preuzeo Panathinaikos
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. siječanj 2024. 17:38

Strani suci nerijetko vode utakmice grčkog nogometnog prvenstva, a tako je bilo i u nedjelju, kad je derbi AEK-a i Panathinaikosa sudio Mohammed Al-Hakim iz Švedske, dok je u VAR sobi bio iskusni hrvatski arbitar Ivan Bebek, od ove sezone posvećen samo VAR-u.

Nakon utakmice svoje je nezadovoljstvo suđenjem izrazio čuveni turski stručnjak Fatih Terim, koji je nedavno preuzeo Panathinaikos.

- Onaj prekršaj na Verbiču bio je kazneni udarac. Morate pitati Ivana Bebeka, on je bio u VAR-u i nije pozvao glavnog suca da pogleda tu situaciju – komentirao je 70-godišnji trener situaciju iz 56. minute u kojoj je, kako ističe, njegova momčad oštećena.

Bebek je u sudačkoj nadoknadi pozvao glavnog suca da provjeri jednu situaciju u kaznenom prostoru Panathinaikosa, nakon čega je l-Hakim pokazao na bijelu točku.

- To je bio penal. No, neću previše o tome, ne želim da moji igrači u tome traže izgovor. Trebali smo pobijediti. Nakon 2:1 trebali smo dobiti utakmicu. Sto posto je bio kazneni udarac na Verbiču, ali krivnju moramo tražiti u sebi – dodao je Terim.

Nakon 18 odigranih kola PAOK i Panathinaikos su u vodstvu s 41 bodom, dok trećeplasirani AEK ima dva boda manje.

- Žao mi je što nismo pobijedili. Moramo moći pobijediti sve i svakoga. Moramo se tome znati suprotstaviti na terenu. Definitivno je to 100-postotni penal, nema drugog načina da se to opiše. Međutim, ne smijemo ostati na tome. Moramo igrati usprkos njima, moramo igrati kao prvaci. Moramo razmišljati kao prvaci. Moramo se ponašati kao prvaci. Pokušavam to poboljšati u svojoj momčadi – objasnio je legendarni turski trener.

Spornu situaciju iz 56. minute komentirao je i Benjamin Verbič.

- Mislio sam da će sudac provjeriti situaciju putem VAR-a, kao što je činio u drugim slučajevima, ali nije. Ne znam kada se provjerava, a kada ne. Za mene je to bio čist kazneni udarac – izjavio je slovenski ofenzivac.

Linker
03. svibanj 2024 11:58