Sportimage Ltd/alamy/alamy/profimedia
VELIKAN U KRIZI

Legendarni Gazza rekao javno ono što su mnogi pomislili: ‘Sir Alex, vratite se barem na sezonu‘

‘Neki rade sprdnju od Ten Haga, ne shvaćaju za kakav klub igraju‘, tvrdi Gascoigne
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 13:47

Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne pozvao je Sir Alexa Fergusona da se vrati na klupu Manchester Uniteda. Najuspješniji trener u povijesti Crvenih vragova proveo je 27 godina na klupi (1986.-2013.) i podigao 38 trofeja, a s time je zavrijedio epitet jednog od najvećih svih vremena.

Umirovio se 2013. godine, a od tada United samo ide prema dolje i nije ni sjena kluba koji je onomad žario i palio Europom. Na klupi je trenutno Erik ten Hag, ali samo je pitanje trenutka kada će napustiti kormilo jer nije opravdao očekivanja otkako je došao iz Ajaxa, a nalazi se u jako lošem nizu, United je pobijedio u dvije od sedam utakmica Premiershipa i nalazi se tek na 14. mjestu ljestvice.

Mnoga imena koja bi mogla sjesti na klupu Manchestera kolaju u javnosti, među njima je i Edin Terzić, ali Gascoigne bi volio vidjeti Fergusona u trenerskoj ulozi prvi put nakon 11 godina.

- Malo mi je žao Ten Haga, ali bih volio da Ferguson preuzme kormilo na jednu sezonu, samo da vidim što može napraviti s ovim igračima, neki od njih rade sprdnju od Nizozemca. Moraju ga poštovati, ovo je veliki klub, neki igrači vjerojatno ne shvaćaju za koga igraju - rekao je u ekskluzivnom razgovoru za SportsCasting.

image

Paul Gascoigne

Martin Rickett/pa Images/profimedia

Otkako je Nizozemac došao u klub u svibnju 2022., United je završio na trećem i osmom mjestu u Premier ligi, iako su u tom razdoblju osvojili Carabao Cup i FA Cup. Ipak, to ne zadovoljava apetite navijača i uprave, tako da se traže nova rješenja za uskrsnuće posrnulog diva.

Ipak, ta želja mu se neće ispuniti, naime, Manchester United dao je otkaz Fergusonu, više nije pod ugovorom i napustio je klub.

Linker
15. listopad 2024 14:52