Cristiano Ronaldo

 Jewel Samad/AFP/Profimedia
JOŠ NIJE ZA OTPIS

Martínez pozvao 38-godišnjeg Cristiana Ronalda: ‘To nije bila laka odluka. Evo zašto ga trebam‘

Iako su portugalski mediji spekulirali da bi napadač Al Nassra mogao biti otpisan, to se nije dogodilo
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. ožujak 2023. 16:35

Cristiano Ronaldo i dalje ostaje važan kotačić portugalske nogometne reprezentacije. Iako su mediji u Portugalu spekulirali da bi nakon odlaska u Saudijsku Arabiju mogao ostati bez tog statusa, novi izbornik Roberto Martínez uvrstio ga je na svoj prvi popis od 26 kandidata.

Napadač Al Nassra bit će, dakle, u konkurenciji za utakmice europskih kvalifikacija protiv Lihtenštajna i Luksemburga.

- Za početak sam uzeo u obzir listu igrača koji su igrali u Kataru. Htio sam se uvjeriti u predanost igrača, a znam da je Ronaldo vrlo predan. To je moja procjena. S njime dobivamo iskustvo, Ronaldo nam je ključna figura. Nisu mi važne ni godine ni ostale stvari - objasnio je Martínez.

Rekorder po broju golova u dresu Portugala (118 u 196 nastupa) neće imati poseban status, no Martínez od njega očekuje da "prenese iskustvo na ostale" te da pomogne momčadi na startu novog ciklusa. Na pitanje je li to bila najlakša odluka koju je donio na startu svojeg mandata, odgovorio je niječno.

- U svojoj karijeri nikad nisam donosio lake odluke. Želim donositi važne odluke za momčad. Nogomet je pobjeđivanje, kontinuirani rad na poboljšanju. Imam viziju budućnosti i o tome kako bi trebala izgledati ova reprezentacija - poručio je.

Nakon poraza u četvrtfinalu SP-a od Maroka, Ronaldo je teren napustio u suzama. Nekoliko tjedana kasnije predstavljen je kao igrač Al Nassra, za koji je u devet nastupa zabio osam golova.

Linker
03. svibanj 2024 15:31