MAURICE VAN STEEN Afp
GORE NE MOŽE

Nastavak očaja u Ajaxu: Feyenoord se prošetao kroz Amsterdam, Šutalo & co. primili još jedan gol

U današnjem nastavku gosti su podebljaLi svoje vodstvo i pobijedili s ukupnih 4:0
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 14:46

Završena je i preostala utakmica šestog kola nizozemskog prvenstva između Ajaxa i Feyenoorda. Prvenstveni derbi za vikend je prekinut zbog nereda pri rezultatu 3:0 za gostujući Feyenoord, a u današnjem nastavku gosti su uspjeli podebljati svoje vodstvo i tako pobijediti s ukupnih 4:0.

Vrlo brzo nakon početka današnjeg nastavka centralni napadač Feyenoorda Santiago Gimenez otklonio je sve dvojbe oko pobjednika utakmice.

Nakon dobre akcije gostiju po desnoj strani se sjurio Calvin Stengs i poslao prizemnu loptu u šesnaesterac Ajaxa, tamo je loptu dočekao Igor Paixao i opalio po golu, no njegov udarac je završio u bloku, a na odbijenu loptu dotrčao je Gimenez i pospremio za konačnih 4:0 u utakmici.

Pogodak pogledajte ovdje.

Tim pogotkom Gimenez je ostvario hat-trick, i tako postao prvi igrač u povijesti Feyenoorda koji je zabio tri pogotka na gostovanju kod Ajaxa. Treba napomenuti da je u nedjeljnom dijelu utakmice prije prekida osim dvostrukog strijelca Gimeneza pogodak zabio i ranije spomenuti Igor Paixao, i to baš na asistenciju Gimeneza. Za Ajax je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Josip Šutalo, dok je Borna Sosa zamijenjen na poluvremenu.

Ovim porazom Ajax je nastavio loš početak sezone, pa se tako sada nalazi na 14. mjestu prvenstvene tablice. Feyenoord je sada treći, s bodom manje iza vodećeg dvojca, PSV-a i AZ Alkmaara.

Linker
20. svibanj 2024 18:39