Kaos uoči finala Lige prvaka u Parizu 2022.

 THOMAS COEX/Afp
POSIPANJE PEPELOM

Neviđeni potez Uefe: Vratit će novac svim navijačima Liverpoola koji su bili na finalu Lige prvaka

Ulaznice za finale stajale su između 62 funte (69 eura) i 610 funti (685 eura)
Piše: HinaObjavljeno: 07. ožujak 2023. 14:00

UEFA će vratiti novac navijačima Liverpoola koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu Lige prvaka u Parizu, objavila je u utorak europska krovna nogometna organizacija nakon što je u neovisnom izvješću navedeno da je ona odgovorna za kaos izvan stadiona.

Finale 28. svibnja je s početkom kasnilo 36 minuta nakon što tisuće navijača Liverpoola nisu uspjele ući na Stade de France gdje je na kraju slavio Real Madrid sa 1:0.

Francuska policija snimljena je kako koristi suzavac na navijače, uključujući žene i djecu. Iako je UEFA isprva okrivila navijače Liverpoola za kaos, upravno tijelo se kasnije ispričalo nakon objavljivanja neovisnog pregleda.

- Uzeli smo u obzir veliki broj stavova izraženih i javno i privatno i vjerujemo da smo osmislili shemu koja je sveobuhvatna i poštena - rekao je glavni tajnik UEFA-e Theodore Theodoridis.

- Prepoznajemo negativna iskustva tih navijača tog dana i ovom shemom vratit ćemo novac navijačima koji su kupili ulaznice i koji su bili najviše pogođeni poteškoćama u pristupu stadionu.

UEFA je rekla da će povrat novca biti dostupan svim navijačima s ulaznicama za vrata A, B, C, X, Y i Z gdje su "prijavljeni najteži incidenti". Navijači Liverpoola imali su 19.618 ulaznica za finale.

Ulaznice za finale stajale su između 62 funte (69 eura) i 610 funti (685 eura).

"Osim toga, svi navijači koji prema podacima kontrole pristupa nisu ušli na stadion prije 21 sat (prvotno planirano vrijeme početka utakmice) ili koji uopće nisu mogli ući na stadion, imat će pravo na povrat novca”, dodala je UEFA.

Linker
26. svibanj 2024 17:29