Urbanandsport/nurphoto/shutterst/shutterstock Editorial/profimedia
SPREMA SE TRANSFER

Nevjerojatna priča iz Hrvatske postaje još luđa. Za čudesnog igrača bore se nogometni velikani

Iz Barcelone su ove zime za Fayea već odbili ponude od Lensa i Nice u visini od 13 milijuna eura
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. ožujak 2024. 20:39

Posljednjih tjedana sve veću pozornost nogometnih fanova plijeni Mikayil Faye, 19-godišnji stasiti branič koji je prošloga ljeta Kustošiju zamijenio Barcelonom u transferu vrijednom pet milijuna eura. U drugoj momčadi katalonskog giganta Faye je ove sezone pružio sjajne predstave, što je izazvalo sve veće rasprave o njegovoj promociji u prvu momčad, ali i interes brojnih europskih velikana.

Dobre igre Fayeu su zaslužile i debi u reprezentativnom dresu, koji je mladi Senegalac iskoristio na najbolji mogući način. U 2:0 pobjedi protiv Gabona Faye je zabio spektakularan pogodak s više od trideset metara. Intenziviralo je to diskusije o njegovoj budućnosti, ali i povuklo neke konkretne poteze.

Naime, upravo na toj utakmici Fayea su, kako piše Daily Mail, s tribina gledali skauti Manchester Uniteda. Iz engleskog velikana Fayea prate već tri mjeseca, a u njemu vide idealno rješenje za deficitarnu poziciju u obrani. United na lijevom beku i lijevom stoperu ima Tyrella Malaciju, Lisandra Martineza i Lukea Shawa, no to su igrači koji ove sezone gotovo pa da uopće nisu igrali zbog svoje sklonosti ozljedama. Glede toga, Faye bi se pokazao kao sigurno, dugoročno rješenje, tip igrača za kojim United već duže vrijeme vapi.

Međutim, United neće imati lagan posao u dovođenju Fayea, s obzirom da su jasan interes iskazali i Inter Milan te Bayer Leverkusen. Naravno, Barcelona ga zasigurno ne namjerava ni pustiti ispod određene cifre, ove su zime već odbili ponude od Lensa i Nice u visini od 13 milijuna eura.

U svakom slučaju, Kataloncima se ne žuri, interes će, po svemu sudeći, samo rasti, a ni odlukom da zadrže Fayea u momčadi Barcelona sasvim sigurno ne bi pogriješila.

Linker
25. ožujak 2024 20:39