Pavel Nedved i Luigi Sartor 

 PACO SERINELLI Afp
ISPOVIJEST BIVŠEG ASA

Nije znao kuda će s novcem, zvali su ga ‘gospodin milijarda‘, a onda su ga uništile pogreške i lažni prijatelji

Nekad je zarađivao silne novce od nogometa, a u velljači 2021. završio je u zatvoru
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2023. 07:30

Sjećate se Luigija Sartora (48)? Nekad je branio boje talijanskih velikana poput Juventusa, Intera, Parme, Rome, te talijanske reprezentacije, a onda su uslijedili problemi.

"Odrastao sam u poljima i vinogradima, a kao dijete sam bio prilično neovisan. Maštao sam o tome da postanem superheroj, iako sam podsvjesno znao da ću završiti kao vodoinstalater ili pekar. O nogometu nikad nisam maštao, volio sam atletiku i bio sam jako brz. Ali svi su moji prijatelji igrali nogomet, pa sam se kako ne bih bio sam, pojavio na terenu i pitao mogu li se pridružiti", požalio se svojevremeno Sartor talijanskim medijima.

U dobi od 15 godina Juventus ga je platio tada ogromnih milijardu talijanskih lira. Tada je to bio rekord za nekog tinejdžera.

"Svi su buljili u mene, a u novinama je bila moja fotografija s natpisom - ‘ovo je gospodin milijarda‘. To je bio šok. Imao sam sponzora koji je isplatio pet milijuna lira mojim roditeljima i obasuo me opremom. Tada sam radi zarade preprodao kopačke prijateljima za 30.000 lira", dodao je Sartor koji u nogometu zapravo nikad nije bio sretan.

"Nogomet mi nikad nije pružio sreću, iako je puno nagrada i novca. Kad sam 21 godinom zarađuješ 200 milijuna lira mjesečno, prvo što ti se dogodi je da se nađeš okružen s mnoštvom ljudi, lažnih prijatelja koji te vuku okolo pokazujući te kao trofej, žele ići s tobom u restoran samo da bi im ti platio večeru."

U veljači 2021. godine završio je u zatvoru zbog uzgajanja marihuane, zaslužio je 14-mjesečnu kaznu. Objasnio je i kako mu se to dogodilo.

"Zašto sam počeo uzgajati marihuanu? Zaje** sam, odmah sam to priznao na sudu. Prijatelj mi je rekao da je kanabis za njegovog oca koji boluje od raka. Nije mi bio cilj dilati drogu. Moralna strana moje priče? Ne postoji. Život te stavi pred ispravne ili pogrešne izbore, a na tebi je kojim ćeš putem krenuti. A ako odaberete krivo, uvijek postoji cijena koju trebate platiti", zaključio je Sartor, koji je tijekom igračke karijere osvojio tri Kupa UEFA i tri Talijanska kupa.

Linker
17. travanj 2024 21:09