Luka Modrić

 ALBERTO GARDIN Nurphoto Via Afp
ČETVORICA HRVATA SU ‘IN‘

Objavljeni domaćini klupskog SP-a 2025., Modrić bi mogao dobiti zabranu

Svjetskog klupskog prvaka dobit ćemo 13. srpnja 2025. na stadionu MetLife u New Jerseyju
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 16:01

Sedam i pol mjeseci prije početka novog Svjetskog klupskog prvenstva, redizajniranog turnira na kojem će nastupiti 32 najbolja nogometna kluba na planeti, Fifa je objavila 11 gradova i 12 stadiona koji će ugostiti spektakl.

Domaćin natjecanja su Sjedinjene Američke Države, a finale će se odigrati 13. srpnja 2025. na stadionu MetLife u New Jerseyju. Turnir počinje 15. lipnja, a preostali su domaćini Atlanta, Cincinnati, Miami, Nashville, Charlotte, Orlando (dva stadiona), Los Angeles, Philadelphia, Seattle i Washington DC.

Od 32 mjesta na turniru, 12 ih ima Europa. Plasman su kao osvajači Lige prvaka osigurali Chelsea, Real Madrid i Manchester City, dok su na temelju koeficijenta upali Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, Atlético i Red Bull Salzburg.

Hrvatska bi, kako trenutačno stvari stoje, u Americi mogla imati četvoricu predstavnika: Luku Modrića, Matea Kovačića, Joška Gvardiola i Josipa Stanišića.

Kod Modrića pritom postoji potencijalni problem što mu 30. lipnja 2025. istječe ugovor s Realom, budući da Fifa još uvijek nije definirala u kakvom će statusu biti oni igrači koji će usred turnira ostati bez ugovora i naći se u svojevrsnom "limbu".

Telegraph je nedavno pisao da Fifa još uvijek nije pronašla rješenje, ali svjesna je da postoje ozbiljne pravne zapreke, uključujući plaću i osiguranje tih igrača, te čak razmatra mogućnost da im zabrani sudjelovanje na turniru.

Linker
02. listopad 2024 13:37