OLI SCARFF Afp
HVALOSPJEVI ZA GVARDIOLA

‘On je Rolls Royce, najbolji mladi branič na svijetu. Prava je zvijer, odigrao je kolosalno‘

Gvardiol je odigrao ozbiljnu i koncentriranu utakmicu, osvojio je sva četiri duela na zemlji
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2023. 08:45

Nogometaši Manchester Cityja jučer su se vratili na pobjedničke staze tako što su slavili rezultatom 2:1 na svojem Etihadu protiv ekipe Brightona. Građani su bez previše problema uzeli početno 2:0 vodstvo te tako držali pitanje pobjednika čistim sve do završnih minuta kada je Brighton ubacio u brzinu više i preko Ansua Fatija smanjio zaostatak. Do kraja utakmice stoper Cityja Akanji zaradio je crveni karton, ali je momčad Pepa Guardiole uspjela osigurati pobjedu.

Važan kotačić u pobjedi Cityja bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji je odigrao svih 90 minuta utakmice. Gvardiol je pokrivao poziciju lijevog beka, koja je u fazi napada djelovala kao pozicija trećeg stopera, kada se u takvim sekvencama iz obrambene linije u veznu liniju priključivao John Stones.

Gvardiol je odigrao ozbiljnu i koncentriranu utakmicu, a pritom je osvojio i sva četiri duela u kojima je sudjelovao. Njegova dobra igra nije prošla neopaženo na društvenim mrežama, gdje su navijači puni hvalospjeva.

"On je kolosalan“, "Najbolji mladi branič na svijetu“, samo su neki od komentara na njegovu igru.

"Mislio sam da je Gvardiol gotovo igrač utakmice. On je Rolls Royce od igrača samo čini da igra izgleda lako“, glasio je komentar ispod objave Građana. "Gvardiol je prava zvijer“, glasio je drugi.

Manchester City je za usluge hrvatskog reprezentativca platio velikih 90 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim hrvatskim igračem svih vremena.

Linker
07. svibanj 2024 11:55