Navijači Zvezde (arhivska fotografija)

 Oliver Bunic/AFP/Profimedia
‘VJEČITI DERBI‘

Partizan svladao Zvezdu, zabio bivši igrač Gorice, Delije žestoko izvrijeđale igrače

Partizan se odvojio na vrhu s 47 bodova, dok je Zvezda druga s bodom manje
Piše: Vito TomasObjavljeno: 20. prosinac 2023. 20:41

Nogometaši Partizana slavili su s 2:1 protiv Crvene Zvezde u 171. "vječitom derbiju" u okviru zaostalog 9. kola Superlige Srbije.

Domaći nogometaši bili su ti koji su od samog početka preuzeli inicijativu, no gosti su prvi ubacili loptu u mrežu. U 26. minuti Mijatović je pogodio mrežu Jovanovića, no nakon intervencije VAR-a gol je poništen zbog zaleđa. Na kraju su ipak domaći prvi došli do vodstva iz jedanaesterca kojeg je skrivio gostujući branič Rodić, a u gol pretvorio Natcho.

Zvezda je već na poluvremenu napravila dvije izmjene te krenula ozbiljnije u drugi dio. Međutim, Partizan je bio taj koji je povećao vodstvo u 66. minuti. Na asistenciju Zahida poentirao je Saldanha, najbolji igrač Partizana ove sezone. Zvezda pak smanjuje vodstvo pet minuta kasnije pogotkom bivšeg igrača Gorice Cherifa Ndiayea.

Gosti su do kraja stisnuli i na sve načine pokušali doći do pozitivnog ishoda, no rezultat se više nije mijenjao. Tek je Mijatović uspio zabiti još jedan gol iz zaleđa, a Katai u posljednjem ubačaju promašiti veliku priliku glavom za poravnanje rezultata.

Utakmica nije mogla proći i bez napetosti na tribinama, gdje su glavnu ulogu imale Delije s obzirom na to da su Grobari bojkotirali utakmicu. Na početku su se istaknuli koreografijom upućenom Partizanu na kojoj su prikazali čovjeka s maramom kako se kliže na ledu. Sve su ispratili i uz poruku: "Kiša pada, ja se klizam, s***m ti se na Partizan".

Tu nije bio kraj izgredima navijača Zvezde, koji su se okomili čak i na vlastite igrače. Ovog puta, doduše, ne samo na tribinama, već i na društvenim mrežama. Meta je bio Milan Rodić koji je skrivio jedanaesterac iz kojeg su domaćini poveli. Prozvali su ga "seljačkim igračem", "sirovinom" i brojnim drugim epitetima.

A svoj danak ostavili su i domaći navijači koji su prisustvovali utakmici. Naime, nakon jednog je kornera Hwang In-Beom, Korejac u redovima Zvezde, gestikulirao prema domaćoj tribini. To je isprovociralo navijače crno-bijelih, koji su ga gađali raznim predmetima s tribina, a prema njemu su bačene i petarde.

Partizan se nakon ove utakmice odvojio na vrhu s 47 bodova, dok je Zvezda druga s bodom manje. Oba tima kompletirala su jesenski dio prvenstva te im sada slijedi stanka do početka drugog mjeseca kada se nastavlja borba za titulom.

Linker
13. svibanj 2024 04:23