Victor Osimhen

 ALBERTO PIZZOLI Afp
MEGA TRANSFER

Predsjednik Napolija potvrdio odlazak glavne zvijezde: ‘Već znamo da ide u Real, PSG ili Englesku‘

Nagovijestio je to i sam Osimhen, rekavši da je već donio odluku o idućem koraku za sljedeću sezonu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 26. siječanj 2024. 20:59

Victor Osimhen u Napoliju se prošle sezone isprofilirao u jednog od najboljih napadača svijeta. Počele su od tada intenzivnije rasprave o njegovoj budućnosti, a nedavnim produženjem ugovora do 2026. s Napolijem, činilo se da je Nigerijac barem nakratko odredio gdje će igrati u narednim sezonama.

Ipak, dogodilo se upravo suprotno, a sada se sa sigurnošću može reći da Osimhen iduće sezone neće nositi dres talijanskog kluba. Nagovijestio je to indirektno i sam igrač, rekavši da je već donio odluku o idućem koraku za sljedeću sezonu.

Sada je sve potvrdio i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, osvrnuvši se i na druge aktualne teme u klubu pod Vezuvom.

- Znamo to još od prošlog ljeta. Inače pregovori o produženju ne bi bili tako dugi. Već smo znali da će se pridružiti Real Madridu, PSG-u ili nekom klubu u Premier ligi - rekao je De Laurentiis.

Osimhenov novi ugovor uključuje otkupnu klauzulu u rasponu od 120 do 130 milijuna eura, a navedenim klubovima zasigurno neće biti problem platiti takvu cifru za igrača ovakvog kalibra.

De Laurentiis je prokomentirao i slučaj Piotra Zielińskog, koji se nalazi na izlaznim vratima nakon osam godina provedenih u klubu.

- Neke ljubavne priče jednostavno završe. Ako želi ostati, tu smo da ga zagrlimo, ali ako želi otići jer je njegov agent namirisao novac, onda je možda već uvjerio njega i njegovu obitelj.

Oko Napolija se ovih dana vrtjelo i ime Joséa Mourinha kao novog trenera, no predsjednik je ubrzo sve demantirao.

- Mourinho nema nikakve veze s Napolijem. On je vrlo zabavan i impulzivan trener, ali osjećam da je njegova sudbina izvan Italije. Sigurno ne u Napoliju - zaključio je De Laurentiis.

Linker
23. travanj 2024 15:29