Ivan Rakitić i Artem Dzjuba

 KENICHI UNAKI The Yomiuri Shimbun Via Afp
OBJASNIO ODLUKU

Priča dobila nastavak - oglasio se kapetan ruske nogometne reprezentacije: ‘Neke informacije nisu točne!‘

Artem Dzjuba iznio je svoju stranu priče i otkrio zašto je odbio poziv izbornika Karpina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2022. 12:30

Nakon vijesti o tome da je kapetan ruske nogometne reprezentacije Artem Dzjuba odbio poziv izbornika Valerija Karpina za okupljanje u ožujku, oglasio se i on sam, 33-godišnji napadač Zenita iz St. Peterburga. Kazao je da su sve informacije koje su mediji prenijeli točne, osim što su neke izbornikove riječi krivo prenesene u Rusiji.

U intervjuu za ruski portal Sport Express Dzjuba je razjasnio sve nedoumice.

- Nije točno da se nisam htio odazvati u reprezentaciju zbog političkih nesuglasica! Stvar je obiteljske prirode, ali o tome ne želim uopće detaljno govoriti. Ono što mogu reći je da vrijeme koje dolazi želim provesti u krugu svoje obitelji. Čini mi se da je u prenošenju tih izjava bilo dosta nesporazuma - veli Dzjuba, koji nije dio sedam igrača Zenita, pozvanih od strane Karpina za okupljanje potkraj ožujka.

No, sad kad je sve jasno, upitati ga valja hoće li se s obzirom na situaciju vraćati u redove reprezentacije. Za Ukrajinu ga ipak vežu obiteljske niti. Otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka je Čuvaškinja.

image

Artem Dzyuba

MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

- Naravno da ću se vratiti. Nazvao sam izbornika Karpina i zamolio ga da me ne zove na ovo okupljanje. Imao sam dojam da je to htio učiniti, a bilo bi nepristojno od mene da sam se našao na popisu i onda odbio doći. Nadam se da će me opet pozivati u budućnosti, dokle god budem igrao na pravoj razini. Na kraju, svakom je sportašu čast nastupati za boje svoje zemlje - dodao je Dzjuba.

Ruski mediji prenose i dodatnu izjavu izbornika Karpina:

- Točno je, našli smo se s Artemom u klupskom kampu Zenita. Nije bilo nikakvih obećanja o tome hoćemo li ga zvati već tada, to ne radimo ni sa jednim igračem. Nakon par dana u telefonskom razgovoru zamolio je da ne dođe, iako jako želi igrati za reprezentaciju. Složili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pratiti njegove nastupe u klubu.

Inače, Rusi su trebali odigrati dodatne kvalifikacije za nastup na SP-u u Kataru, ali krovna nogometna organizacija (FIFA) izbacila je reprezentaciju i klubove iz svih nogometnih kupova zbog situacije u Ukrajini.

Linker
02. svibanj 2024 18:23