Ispaljivanje raketa u Gazi od strane palestinskih militanata

 MAHMUD HAMS/Afp
RAT U IZRAELU

‘Rusiju ste osudili, a sad šutite‘; Liga optužena za licemjerje, hoće li u Osijeku biti minuta šutnje?

Vodstvo Premier lige danima šuti o ratu u Izraelu, što smeta klubove, a ni Uefa se još nije očitovala
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2023. 06:32

Premier liga pod sve je većim pritiskom klubova da se javno očituje o ratu koji bjesni u Izraelu, objavio je Daily Mail. Šutnja vrhuške lige traje od petka, kad je počeo teroristički napad Hamasa, i svakim je danom sve primjetnija, a čelnici klubova uvjereni su da žrtve zaslužuju neku vrstu javnog pijeteta.

Situacija je vrlo osjetljiva, jer se dužnosnici boje reakcije koja bi mogla uslijediti kao odgovor na zauzimanje strane između Izraela i Palestine te ugroziti sigurnost navijača, činjenica je da se Premier liga promptno oglašavala na ranije slične događaje.

"Liga je posljednjih dana razgovarala s mnogim klubovima, ali još nije dala službeni odgovor, što izaziva frustracije", piše Daily Mail, čijem je novinaru Mattu Hughesu dužnosnik jednog kluba rekao da se radi o licemjerju.

"Sjetite se kakva je bila snaga osude za Rusiju, pa i entuzijastično prihvaćanje pokreta Black Lives Matter, koji je čak uključivao i logo na majicama igrača 2020. godine", ustvrdio je.

Mail piše da liga ima još dovoljno vremena da se dogovori oko reakcije, s obzirom na to da se iduće utakmice igraju 21. listopada, a taj je vremenski rok u skladu s onim koji je bio potreban za formaliziranje odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu.

Ni Fifa se još uvijek nije oglasila o ratu između Izraela i Hamasa, dok se od Uefe tek čeka odgovor na pitanje hoće li se na utakmicama kvalifikacija za Euro, pa tako i na Opus Areni, odati počast žrtvama.

Izrael je, podsjetimo, članica Uefe i u nedjelju će gostovati na Kosovu. Njihova domaća utakmica protiv Švicarske, koja se trebala igrati u četvrtak, već je odgođena za 15. studenoga.

Linker
03. svibanj 2024 19:11