DAVID JENSEN Getty Images Via Afp
POZNATI PUTNICI DALJE

SAD i Jamajka u četvrtfinalu Gold Cupa, Amerikanci skromnom suparniku zabili čak šest golova

Jesus Ferreira zabilježio je povijesni hat-trick za SAD
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2023. 08:33

SAD su jučer pobijedile 6-0 Trinidad i Tobago u skupini A CONCACAF Gold Cupa u Charlotteu, a Jamajka je svladala St. Kitts i Nevis sa 5-0 u Santa Clari i obje reprezentacije su se plasirale u nokaut fazu tog natjecanja.

SAD u četvrtfinale ide kao prvi u skupini sa sedam bodova, dok Jamajka ima isti broj bodova, ali lošiju gol razliku.

Jesus Ferreira zabilježio je povijesni hat-trick za SAD. Zabio je golove u 14. i 38. minuti prije nego što je dodao jedanaesterac u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena i postao prvi američki reprezentativac s uzastopnim hat trickovima. Također je upisao hat trick u pobjedi 6-0 nad St. Kittsom i Nevisom u srijedu. Ferreira do sada na Gold Cupu ima šest golova.

Ostale golove za SDA zabili su Cade Cowell (65), Gianluca Busio, (79) i Brandon Vazquez (90+).

U nedjelju u utakmici u Santa Clari je vratar St. Kittsa Julani Archibald zabio autogol u 30. minuti i doveo Jamajku u vodstvo. Nakon toga je Jonathan Russell zabio u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena za 2-0, Di‘Shon Bernard je povećao na 3-0 u 49. minuti, Daniel Johnson je povisio na 4-0 u 72. minuti, a Cory Burke je zabio za konačan rezultat dvije minute kasnije.

U kasnoj utakmici u Charlotteu, N.C., Honduras je pobijedio Haiti 2-1, ali unatoč pobjedi ipak nije uspio proći u nokaut fazu.

Katar je također igrao kasnije u nedjelju navečer, pobijedivši Meksiko 1-0 u Santa Clari.

Pogodak Hazema Shehata u 27. minuti bio je sve što je Katru (1-1-1) bilo potrebno da ode u nokaut fazu iz skupine B. Meksiko (2-1-0) je također prošao dalje jer je prvi u skupini.

Linker
27. travanj 2024 15:02