Dean Klafurić danas će prvi puta voditi Velež u gradskom derbiju protiv Zrinjskog

 Miljenko Karačić
LJUTI OKRŠAJ

Savez u problemima: U posljednji tren pronašli suca za gradski derbi, ove sezone sudio samo dvije utakmice

Zrinjski traži petu uzastopnu pobjedu protiv gradskog rivala kojeg prvi put u derbijima vodi Dean Klafurić
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 18. listopad 2023. 15:12

Mostarski derbi, 45. službeni u poslijeratnoj povijesti, trebao se igrati još tamo u kolovozu, ali je odgođen zbog obaveza Zrinjskog u Europi. Budući da uskoro stiže još jedan, po “redovitom” programu, tako ćemo imati dva mostarska derbija unutar mjesec dana. Ovaj dolazi u vrijeme kada su obje ekipe u dobrom ritmu, barem prije nego ih je prekinula prvenstvena stanka.

Zrinjski u derbi ulazi nakon što je ostavio onu kratku rezultatsku krizu iza sebe i nakon što je ponovno uhvatio pobjednički ritam kada je liga u pitanju. Osim što ima četiri pobjede u nizu Zrinjski u derbi ulazi i s velikom serijom u samim mostarskim derbijima. Naime, Plemići nisu od Veleža izgubili pune tri godine, imaju četiri pobjede u nizu i šest pobjeda u zadnjih sedam utakmica.

Međutim, trener Krunoslav Rendulić kaže da u derbijima ulogu ne igra ni statistika ni trenutna forma.

- Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka zahtjeva utakmica i kvalitetan protivnik. Velež igra dobro, u seriji je pozitivnih rezultata i to je momčad koja teži nadigravanju. U derbijima favoriti ne postoje, sva - rekao je Rendulić.

I Velež je u dobroj seriji rezultata koja traje otkako ih je preuzeo hrvatski stručnjak Dean Klafurić. Otkako je on došao dobili su sve svoje protivnike osim Borca, gdje “igraju” i neki drugi faktori a ne samo nogometni. Danas će ovaj 51-godišnji Hrvat debitirati u mostarskim derbijima.

- Gradski derbi je pred nama i mi se veselimo toj utakmici. To su utakmice koje nose veliku znatiželju, pogotovo strast kod navijača, ali se to reflektira i na nas aktere. U ovu utakmicu moramo ući s jednakim pristupom kao i u svaku. Zrinjski je ekipa koja igra stvarno dobro, a utakmice po Europi su im dale još jedno dodatno samopouzdanje. Riječ je o derbiju i u njemu nema favorita, ali mi ćemo ići na pobjedu – poručio je Klafurić.

Inače, Savez je imao problema naći suce za ovu utakmicu, budući da su oni najbolje rangirani zauzeti u Uefinim kvalifikacijama. Navodno je trebao suditi Antoni Bandić iz Gruda, ali nakon što je reagirao dio javnosti naklonjeniji Veležu, smatrajući da je Bandić u prošlosti pogodovao Zrinjskom, Savez je tek jučer delegirao Darka Gedžića iz Brčkog koji je ove sezone sudio samo dvije prvenstvene utakmice.

Linker
27. travanj 2024 16:54