Senijad Ibričić

 ANTONIO BALIC Cropix
ON SVE DEMANTIRA

Skandal se nastavlja, bivša ikona Hajduka prijetila sucu? ‘Znam što ti žena radi i da imaš dijete, pazi kako..‘

‘Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao‘, kaže Ibričić
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. travanj 2024. 21:39

Četvrtfinalni ogled Sarajeva i Borca u Kupu BiH obilježile su nesvakidašnje scene kada se domaća momčad, u trenutku kada su gubili 1:2, povukla s terena nezadovoljna sudačkim odlukama. Inicijator prekida bila je klupa predvođena Senijadom Ibričićem i Simonom Rožmanom, a vrlo se brzo na terenu pojavio i prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić.

Svi su navedeni, uz brojne druge, propisno kažnjeni, a Sarajevo je kao klub kažnjeno s oko 11.000 eura kazne. Ibričić je zaradio suspenziju od sedam mjeseci uz kaznu od oko 1.500 eura, no ime bivšeg igrača Hajduka dodatno je oblatilo izvješće koje je Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH objavila gotovo mjesec dana nakon utakmice.

U izvješću je, naime, navedeno da je Ibričić prvobitno, prije početka utakmice, ušao u svlačionice za suce i zaprijetio glavnom sudcu Mateu Musi riječima:

"Je li te sram, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam što ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!"

Sam Ibričić od ovoga se oštro ogradio, negiravši da je ikada izrekao navedene riječi.

- Ne želim komentirati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu. Pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju NS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da sama donese svoj sud - napisao je Ibričić pa dodao:

- Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentirati ovakve navode. Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije.

Linker
05. travanj 2024 21:59