CHRIS ARJOON Afp
MESSI EFEKT

Svi žele vidjeti najvećeg svih vremena: Prebacili utakmicu na četiri puta veći stadion, ulaznice do 30.000 dolara

Iako je potražnja velika, ovo neće biti utakmica s najvećim brojem gledatelja u povijesti MLS-a
Piše: Rafael SpajićObjavljeno: 13. travanj 2024. 11:18

Inter Miami u svojoj osmoj utakmici sezone igra u gostima protiv Sporting Kansas Cityja. S obzirom na to da je rana faza sezone utakmica nema veliki rezultatski značaj, ali za domaći Sporting bi ovo mogla biti najveća utakmica u povijesti regularne sezone. Naime, dvoboj između Sportinga i Miamija trebao se odigrati na stadionu Children‘s Mercy Park, ali se zbog Lionela Messija utakmica sa stadiona koji prima nešto manje od 18.500 gledatelja prebacila na Arrowhead, stadion Kansas City Chiefsa. Stadion poznat po najboljoj akustici u NFL-u prima više od 76 tisuća ljudi.

Sporting je odluku o promjeni stadiona donio još u prvom mjesecu. Prve informacije su bile kako će početna cijena karata biti 65 američkih dolara, ali trenutno stanje je takvo da je najjeftinija moguća karta ona od 125 američkih dolara dok najveće cijene dosežu i do 30 tisuća američkih dolara.

image
CHRIS ARJOON Afp

Iako je potražnja velika, ovo neće biti utakmica s najvećim brojem gledatelja u povijesti MLS-a. Prije nešto manje od godinu dana na utakmici između dva losanđeleška kluba skupilo se nešto više od 82 tisuće ljudi. Međutim, utakmica Inter Miamija i Sportinga bit će najgledanija nogometna utakmica koja se ikad odigrala u Kansasu. Dosad je taj rekord držala utakmica Kansas City Wizardsa i Manchester Uniteda iz 2010. kada je događaj privukao 52 tisuće ljudi.

Linker
19. travanj 2024 19:00