Ilustracija

 Sergiy Tryapitsyn/panthermedia/profimedia
KLUB ODMAH REAGIRAO

Utakmica u Njemačkoj prekinuta zbog rasističkog vrijeđanja migranta: ‘Plakao je u svlačionici‘

Utakmica između SV Plötzkaua i VfB Otterslebena II morala je biti zaustavljena oko 70. minute
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2024. 21:32

Utakmica između SV Plötzkaua i VfB Otterslebena II morala je biti prekinuta oko 70. minute. Tada je igrač iz Plötzkaua navodno rasistički vrijeđao protivnika s migrantskom pozadinom. Iz Otterslebena su se povodom incidenta oglasili sljedećim priopćenjem:

"Dječak je plakao u svlačionici. Igrač Plötzkauera ga je nazvao majmunom te mu je poručio da se vrati tamo odakle je došao. Rasizmu nema mjesta na sportskom terenu. Mi stojimo iza našeg suigrača kao tim i zato nismo mogli jednostavno nastaviti igrati i praviti se da se ništa nije dogodilo", poručili su iz kluba.

Plötzkauov trener Christian Bilkenroth se pak na incident osvrnuo idućim riječima: “Imamo igrače s migrantskom pozadinom u našim redovima u svim momčadima našeg kluba. Zato ne mogu zamisliti da su takve riječi izgovorene. Apsolutni sam protivnik rasističkih izjava i ksenofobnog govora mržnje", rekao je Bilkenroth.

Sada obje ekipe čekaju odluku saveza koji tek treba utvrditi što se točno dogodilo. Najveće je pitanje što će biti s ishodom utakmice koja se nije do kraja odigrala, ali i hoće li biti kazne za igrača koji je navodno rasistički vrijeđao protivnika.

Linker
11. travanj 2024 11:12