Luka Ivanušec u akciji 

 MAURICE VAN STEEN Afp
HVATA FORMU

Vatreni nakon sjajne utakmice: ‘Trener me s pravom kritizirao, a meni treba još malo minuta‘

‘Znam da bih mogao igrati bolje. I sad mislim da to pokazujem‘, kaže Luka Ivanušec
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. veljača 2024. 13:00

Vraća li se Luka Ivanušec na pravi put? To je pitanje koje su nizozemski mediji postavili nakon što je hrvatski krilni napadač odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi (1:0) Feyenoorda protiv Waalwijka.

A sve upućuje da je to tako. Ivanušec je u prethodna dva nastupa imao dobar učinak ulazeći s klupe, zahvaljujući čemu je ponovno dobio mjesto u prvoj postavi, te je bio najbolji na terenu. Ivanušec je u 78 minuta pogodio stativu (uz još jednu promašenu šansu), suigračima je namjestio dva zicera, imao čak šest ključnih dodavanja i dva driblinga. Sofascore ga je ocijenio s visokih 8.7. Ivanušec je sam naglasio kako osjeća da se vraća u punu formu.

- Kao momčad smo odigrali dobru utakmicu i stvorili dosta prilika. Što se mene tiče, osjećam da sam svakim danom sve bolji i sa svakom utakmicom i svakom minutom koju dobijem, moje samopouzdanje raste - izjavio je Ivanušec.

U utakmici protiv Waalwijka Ivanušeca jedino nije htio gol.

- Pogodio sam gredu, a u drugoj šansi su moj udarac blokirali na gol-liniji. Nije bilo sreće. No, moram nastaviti tako, jer drugog načina nema. Nakon ozljede morate vratiti samopouzdanje. I nakon zadnje ozljede trebalo mi je vremena. Možda je malo predugo trajalo, ali sada je svakim danom sve bolje.

Trener Slot je bio kritičan prema Ivanušecu. Krilni napadač kaže da tu nema ništa čudno.

- Naravno. Znam da bih mogao igrati bolje. I sad mislim da to pokazujem. Vrijedno radim i vjerujem da će se to vratiti. Kako to izgleda u postocima? Reći ću ovako, treba mi još određeni broj minuta da dođem na razinu na kojoj sam igrao u Hrvatskoj. Bilo je to davno, ali dobro je da sad dobivam minutažu.

Znamo kakav je igrač Luka Ivanušec kada uhvati pravu formu. I nadajmo se da će to pokazati i u predstojećim tjednima...

Linker
01. svibanj 2024 11:52