PEDRO UGARTE Afp
NA KRAJU - TRAGIČAR

Velikan španjolskog nogometa se oprostio do reprezentacije, a sada mu se isto sprema i u klubu!

Izvjesno je kako će uskoro napustiti i Camp Nouu, s obzirom na to da mu ugovor istječe u lipnju
Piše: Andro PolićObjavljeno: 16. prosinac 2022. 13:46

Razočaravajuće ispadanje od Maroka u osmini finala katarskog Mundijala, u kojem je i zapucao 11-erac, bit će posljednja slika reprezentativne karijere Sergija Busquetsa. Na leđima su mu 34 godine, a iz "La Roje" se povlači nakon 143 upisana nastupa, u kojima je postigao i dva pogotka.

Debi za nacionalnu vrstu upisao je 2009. na gostovanju kod Turske, a već iduće godine proživio je povijesni pohod španjolske reprezentacije u Južnoafričkoj Republici. Odigrao je sve minute u prvom i jedinom naslovu Španjolske na svjetskim smotrama, i bio važna karika Del Bosqueove momčadi.

Dvije godine kasnije, na Euru u Poljskoj i Ukrajini, okitio se naslovom europskog prvaka. Nakon tog bajkovitog ljeta, uslijedile su godine suše za Španjolsku, a Busquets je na svoja posljednja dva turnira, na prošlogodišnji Euro i Svjetsko prvenstvo u Kataru, otišao kao kapetan reprezentacije. Izvjesno je kako će uskoro napustiti i Camp Nouu, s obzirom na to da mu tekući ugovor istječe u lipnju iduće godine, a ne nazire se produljenje.

Linker
06. svibanj 2024 21:22