Utakmica života
 FACEBOOK/UTAKMICA žIVOTA Facebook/utakmica života
UTAKMICA ŽIVOTA

Asanović: ‘Tko zna, možda će momak kojeg na kraju izaberemo kao pobjednika biti pojačanje za Goricu‘

Odabrano je 30 kandidata za budućeg nogometnog profesionalca u zanimljivom TV-showu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. svibanj 2021. 21:27

Utakmica života za ‘trideset veličanstvenih’ je krenula. Trening po trening, minutu po minutu, loptu po loptu... Cilj je naravno potpisati profesionalni ugovor s HNK Goricom. To je glavna nagrada, to je ‘jackpot’ svih tih mladića koji su trenutačno u Opatiji i kojima je teška bitka za glavnu nagradu ipak lakša jer su smješteni u sjajnom hotelu Ambasador u kojem im ne fali niti ptičjeg mlijeka.

Treninzi u Opatiji

Radi se žestoko na treninzima, a kad ste pod paskom glavnog trenera, “Vatrenog lakta” Aljoše Asanovića, te njegovih pomoćnika Danijela Pranjića, Igora Muse i Marina Oršulića, to se moglo i očekivati. Nakon selekcije ostalo je njih trideset. U konačnu bitku u nogometno-zabavnom reallity showu kreću - Antonio Tuta, Marko Prugovečki, Dario Ćuk, Ivan Čolić, Ante Melvan, Albert Buqaj, Filip Hodak, Ante Špoljarić, Martin Krešić, Luka Celić, Rayane Matar Mohamed, Florijan Cindrić, Antonio Majcenić, Mario Dančević, Mateo Barać, Krešimir Frigan, Danijel Lukić, Domagoj Ninčević, Karlo Petrinić, Luka Ćubel, Siniša Đipalo, Luka Grabić, Mirko Protega, Jakov Aščić, Benjamin Dijanešić, Marko Dragić, Marijo Tomić, Niko Šanić, Mateo Marić-Blekić i Laren Melon.


Od tih trideset kandidata izabrat će se jedanaest koji će 2. lipnja u Velikoj Gorici igrati završnu utakmicu protiv U-20 reprezentacije Hrvatske. Od te startne, udarne postave “Utakmice života”, bit će izabran veliki pobjednik showa koji ulazu u profesionalne nogometne vode. Jučer smo porazgovarali s Aljošom Asanovićem, čovjekom čija je riječ biti zadnja, slavni bivši hrvatski reprezentativac potpisat će završnu listu i pokazati konačnog velikog pobjednika.


- Polako se već ide prema završnici. Jučer smo imali utakmicu s juniorima Opatije, imat ćemo još jednu. Naravno da se već nekako kristalizira situacija, već polako vidimo tko bi mogao doći do same završnice. No, ima još vremena za konačnu odluku - kaže nam Asanović


Priča nam kako dečki daju apsolutno sve od sebe, da se maksimalno trude.
- Mogu vam kazati da zaista ima talentiranih igrača. Nadamo se da ćemo zaista izabrati najbolje i u konačnici najboljeg. Konkurencija je stvarno žestoka. Nego, moram naglasiti da je ovdje sve perfektno, na najvišoj mogućoj razini. Svi dečki su poslušni, upijaju svaki savjet, rade. Zapravo, svi oni se spremaju kao pravi profesionalci.

Show, ali i više od toga

Asanović kaže kako se radi o showu, ali isto tako i o vrlo ozbiljnom nogometnom projektu.
- Sigurno da je kompletna ova priča na razini showa. Međutim, kad netko na kraju svega potpiše profesionalni ugovor s hrvatskim prvoligaškim klubom na godinu dana, onda sve to prestaje biti show! Jer potpis profesionalnog ugovora ima zaista ozbiljno značenje, to je već ozbiljan posao. Jer, tko zna, možda će taj momak kojeg na kraju izaberemo kao pobjednika biti pojačanje za Goricu! Dobro, možda i neće, ali najvažnija stvar je svakako da će dobiti priliku - zaključio je Asanović
Bit će zanimljivo na Drugom programu HTV-a svake večeri pratiti kako se dečki nadmeću za naklonost Asanovića i njegovih pomoćnika, kako proživljavaju vrijeme koje im može donijeti ostvarenje nogometnog sna. Zbog tko zna kojeg razloga do sada nisu uspjeli u karijeri, a sada mogu na prvoligašku scenu. Možda danas-sutra zaigrati protiv Dinama, Hajduka, Rijeke... Izazov je ogroman, s nestrpljenjem ćemo pratiti show iz Opatije koji završava velikim finalom u Velikoj Gorici.

Linker
01. svibanj 2024 09:31