PAU BARRENA Afp
TROFEJ JOANA GAMPERA

Barcelona eru bez Messija započela uvjerljivim trijumfom protiv - Ronalda! Katalonci deklasirali Juve

Nogometaši Barcelone pobjednici su Gamper kupa nakon uvjerljive 3:0 pobjede protiv Juventusa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 23:31

Na turniru Joan Gamper odigrali su Barcelona i Juventus prijateljsku utakmicu kao pripremu za novu sezonu. Zbog toga su i Ronald Koeman i Massimiliano Allegri na travnjak poslali najjače moguće snage pa je 3 000 sretnika na stadionu Johan Cruyff moglo vidjeti ova zvučna imena:

BARCELONA: Neto - J. Alba, Pique, Araujo, Dest - Busquets, Roberto - Depay, Griezmann, Demir - Braithwaite.

JUVENTUS: Szczesny - Alex Sandro, Rugani, de Ligt, De Sciglio - Bernardeschi, Ramsey, Bentancur, Cuadrado - Ronaldo, Morata.

Naravno, u momčadi Barcelone nismo mogli vidjeti Lea Messija koji je dva-tri dana prije objavio da slijedom nesretnih okolnosti raskida (tj. nije u mogućnosti produžiti) novi ugovor.

Slučajnost ili ne, ispalo je tako da je u prvoj utakmici bez Messija zaigrao njegov vječiti rival Cristiano Ronaldo.

Barcelona je slavila s 3:0. Prvi pogodak djelo je Memphisa Depaya, ovosezonskog pojačanja iz Lyona, i to na asistenciju 18-godišnjeg austrijskog 'wunderkinda' Yusufa Demira. Depay je iskoristio pogrešku Juventusove obrane i poentirao već u trećoj minuti.

Za 2:0 glavom je pogodio Martin Braithwaite nakon kornera sjajnog Memphisa Depaya u 57. minuti. Konačnih 3:0 postavio je lijepim golom Ricard Puig u sudačkoj nadoknadi.

U nastavku susreta debitirao je 22-godišnji Brazilac Emerson. Došao je iz Betisa u kojemu je bio standardni branič te u njemu uprava Barce vidi igrača na kojemu će temeljiti defenzivu.

Naravno, priliku su dobili i ostali igrači poput Umtitija, Puiga i dr. kod Barcelone te, primjerice, Danilo, Chiesa, Kuluševski, Bonucci i dr. kod Juventusa. Coutinho i Pjanić kod Barce te Chiellini kod Juvea susret su odgledali s klupe.

Linker
21. svibanj 2024 17:58