Karim Benzema 

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
POKUŠAJ UCJENE

Benzema proglašen krivim! Sud u Versaillesu odredio kaznu jednom od najboljih napadača današnjice

Zvijezda Real Madrida negirala je optužbe, ali Sud je rekao svoje...
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2021. 10:16

Sud u Versaillesu u srijedu je napadača Francuske i Real Madrida Karima Benzemu proglasio krivim za suučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuena zbog seksualne snimke i osudio ga na godinu dana uvjetne zatvorske kazne, javlja Reuters.

Benzema je uz to i kažnjen sa 75 tisuća eura, a prilikom izricanja kazne nije se nalazio u sudnici.

Jedan od najboljih napadača današnjice negirao je počinjenje kaznenog djela, a tužitelji su pred sudom tvrdili da je potaknuo Valbuenu da plati osumnjičenoj skupini ucjenjivača kako bi eksplicitna snimka ostala što dalje od očiju javnosti.

Podsjetimo, Benzemin bivši suigrač iz reprezentacije optužio je Realovu zvijezdu za pokušaj iznude, a skandal je u javnost procurio još 2015. godine. Tada je Benzemi prijetila zatvorska kazna od pet godina, a kako stvari stoje, na kraju je dobro i prošao. Zbog čitavog slučaja tada je francuski izbornik Didier Deschamps obojicu izbacio iz reprezentacije. Valbuena se u redove aktualnih svjetskih prvaka više nije ni vraćao, dok je Benzema za Tricolore ponovno zaigrao na prošlom Europskom prvenstvu.

Linker
04. svibanj 2024 23:44