Damir Krznar
 VLADO KOS/CROPIX
NIŠTA OD SENZACIJE

Bijelo Brdo ipak nije Dugo Selo; Krznar: Rušio se svijet oko nas, nismo dopustili da se skroz sruši

‘Svi su živi i zdravi, Ivanušec se primio za aduktor, ali srećom sve je u redu‘, rekao je Krznar.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. listopad 2021. 18:00

Jednom je bio 'Long Village', malo je nedostajalo da bude 'White Hill'. Ali, Dinamo je našao put do pobjede, Damir Krznar sigurno je odahnuo nakon ove utakmice. Nije bilo lako, ali Dinamo je na kraju prošao, ostvario najvažniji cilj ove utakmice.

- Prolaz dalje je ono po što smo došli. Kup je neugodno natjecanje, bili smo svjedoci ispadanja prvoligaša od četvrtoligaša, nismo si to smjeli dopustiti. Pobijedili smo, bilo je dobrih i slabih stvari, bitno je da smo prošli, kasnije ćemo analizirati. Trebala nam je pobjeda kad smo poljuljani, bitno je da smo se vratili pobjedama, ova će puno donijeti i pred prvenstvo i pred nastavak europskih okršaja i dati nam poticaj. Sjajan je i Oršićev pogodak, kamo sreće da nešto slično vidimo i u budućnosti - kazao je Krznar, još se malo zaustavivši na važnosti pobjede.

- Ovo je izuzetno važno, svaka nas pobjeda vraća u život. Bili smo u fazi da se ruši svijet oko nas, nismo dopustili da se skroz sruši. To je sport, to je nogomet. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, nekad se to ne dogodi, nekad ne. Ali, neće nas destabilizirati i poljuljati. Svi su živi zdravi, uplašili smo se, jer se Ivanušec primio za aduktor, ali, srećom. sve je u redu - zaključio je Dinamov trener.

image
VLADO KOS/CROPIX

IZVJEŠTAJ I POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Josip Mišić, pak, ušao je u samoj završnici utakmice i tek se tada sučelio s bratom Matijom, kapetanom BSK-a. Nisu se previše sretali na terenu, ali nakon utakmice bilo je vremena za razgovor.

- Dosta zahtjevna utakmica, odlično smo otvorili i imali sve u našim rukama, ali primamo te golove iz prekida, to nam je problem. Ipak, opet smo pokazali karakter! Što se tiče brata, malo sam igrao, nismo se baš vidjeli, ali ionako ga često pobjeđujem, to je super, haha - rekao je Mišić te i on istaknuo pobjedu.

- Jako važno za samopouzdanje, gust raspored, dosta je teških utakmica. Moramo jo više raditi više i pobijeđivati.

BSK-ov trener Tomislav Steinbrückner bio je podijeljenih emocija.

- Kvaliteta je ipak na Dinamovoj strani, dali smo sve od sebe. Primili smo brzi gol, čak smo i poveli, stajali smo čvrsto. Krivo mi je što smo primili gol direktno iz kornera, ali dobro... Dinamo je ušao punim gasom, shvatili su nas ozbiljno, vidio sam po govoru tijela, što je i za nas velika stvar - rekao je Steinbrückner.

Sad slijedi realnost, Orijent i borba za vrh HNL-a?

- Da, neće biti lako, oni su igrali u Kupu s Dinamom pa su počeli gubiti, rekao sam dečkima da se sad moraju na to fokusirati na tu utakmicu.

Linker
19. travanj 2024 08:09