Duje Čop pamtit će ovaj gol
 AFP
PAMTIT ĆE GA

Bivši dinamovac zamalo teže nastradao! ‘Kako se čulo mislio sam da je sve otišlo kvragu!...‘

"U prvi mah dok te puca adrenalin, možda i ne osjećaš da je tako strašno. Ali poslije nisam mogao igrati"
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. prosinac 2020. 14:05

Duje Čop zabio je u četvrtak prvi gol ove sezone. Standard je tim golom poveo kod Rangersa 1:2, na kraju ipak izgubio 3:2, Čop je osim golom, doprinio i asistencijom. Međutim, umjesto po slavlju i činjenici da je izabran za najboljeg igrača svoje momčadi u tom dvoboju, bivši Dinamov i Hajdukov napadač, sretniji je zbog činjenice da nije ozbiljnije stradao pri tom pogotku. Naime, trčeći na loptu, zaletio se u vratnicu, pošteno udario u nju, čulo se, kažu, iz Glasgowa do Edinburgha. Lopta u mreži, on na tlu, morao je na poluvremenu iz igre.

- Nisam drugačije mogao zabiti. Ma dobro je, kako je moglo biti - javio se Čop dan kasnije, dobro raspoložen, spreman i na šalu.
- Lako je sad šaliti se, dobro da sam živ ostao.
Da, izgledalo je 'grdo' na ekranu.

- A dobro što je izgledalo, nego kako se čulo. Mislio sam da je sve puknulo što je moglo puknuti. No, evo čini se da ništa nije otišlo, ali boli sve. Prepone, kuk, mišić. Baš boli, ali mislim da sam dobro prošao, da neću imati težih posljedica. Treba još dan-dva da se sve ohladi i opusti pa ćemo vidjeti, ali prvi pregledi pokazuju da nisam teže stradao.

Prava je sreća i što nije udario glavom u vratnicu, a nije puno nedostajalo.
- Nije, da. Nekako sam glavu maknuo unazad, izbjegao teži udarac. Nije bilo ugodno, ali proći će, dobro je.
Nije mogao nastaviti susret, drugo poluvrijeme odgledao je sa strane.
- U prvi mah dok te puca adrenalin, možda i ne osjećaš da je tako strašno. Ali, kad je prošla koja minuta, jako je boljelo. Nisam mogao nastaviti utakmicu, šteta.

Pogledao je još koji put snimku tog gola? Ili udarca u stativu?
- Jesam vidio sam. I opet čuo kakav je bio udarac, baš se zatreslo.
Žrtva je ispala uzaludna, bez Čopa Standard nije uspio pobijediti Rangerse i oprostio se od Europske lige.
- Da, nismo uspjeli, iako nismo igrali loše. Izgubili smo u Poznanju od Lecha, a nismo trebali, tamo smo prosuli priliku, protiv odlične momčadi kao što je Rangers odigrali smo jako dobru utakmicu. Nismo prošli skupinu, ali idemo dalje, orijentiramo se na prvenstvo.

image
Čop u akciji
AFP

Tamo Standardu ide jako dobro, u samom je vrhu.
- Prvenstvo je izjednačeno, na vrhu je Beerschot koji je došao iz druge lige, tu smo mi, Brugge, Antwerp, Genk... Igramo dobro, pucamo visoko, vidjet ćemo. Liga je kvalitetna, neizvjesna, vidite da belgijski klubovi uspješno igraju i u Europi, to dosta govori o snazi lige.

Njemu je ovo prvi gol sezone, je li to najava neke pozitivne serije?
- Radim dobro, na treninzima sam odličan, osjećam se dobro, svaki put kad mi trener ukaže priliku, maksimalno je se trudim iskoristiti. Vidjet ćemo sad kako će proći s ovom ozljedom.

Ugovor mu istječe na ljeto, tek treba vidjeti gdje će nastaviti karijeru. A kad već nije uspio Standard, uspio je Dinamo, prezimio u Europi i to na sjajan način.
- Baš mi je drago, sretan sam što je Dinamo prezimio, bravo. Posebno mi je drago zbog mog velikog prijatelja, kapetana Ademija, kako on igra, svaka mu čast. Za mene je najbolji igrač Europske lige. Ima 30 godina, ali to danas kao nekad 25, tek je sad u najboljim godinama, može on još dugo. Nisam, istina mogao gledati puno utakmica Dinama, jer i mi igramo Europsku ligu, ali sad ću možda imati više vremena.

Linker
27. travanj 2024 05:59