NOUSHAD THEKKAYIL/NURPHOTO/SHUTT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
‘IGRAČI NISU NA VRHUNCU‘

Bivši trener Dinama predstavljen u novoj reprezentaciji: ‘Želimo stvoriti momčad za Svjetsko prvenstvo‘

Hrvati sada vode reprezentacije dvije najmnogoljudnije države svijeta
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 23:50

Prije desetak dana proslavio je jubilarni 70. rođendan, a danas je predstavljen kao novi izbornik druge najmnogoljudnije države svijeta - Kine. Branko Ivanković, bivši trener Dinama, ima jedan cilj - odvesti reprezentaciju Kine na Svjetsko prvenstvo.

- Naš prvi cilj je ulazak u sljedeći krug kvalifikacija, ali krajnji cilj nam je izgraditi novu reprezentaciju koja je dovoljno jaka da dođe do Svjetskog prvenstva - rekao je Ivanković na svojoj prvoj medijskoj konferenciji kao izbornik Kine.

Kinezi su prije sedam godina odlučili uložiti silan novac u nogomet, ali inicijativa nije donijela očekivani rast i praktički se, preko noći, ugasila.

- Kina je puno ulagala u nogomet, ali rezultati koje imamo nisu zadovoljavajući. Azijski nogomet brzo napreduje, ali vjerujem da kineska momčad još uvijek može imati svoje mjesto u Aziji. Kineski igrači ostvaruju određeni napredak. Promatram momčad neko vrijeme i siguran sam da mogu napraviti bolje rezultate.

image
KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA

Ivankoviću će u Kini pomoćnik biti Mario Tokić, Marko Stilinović u službi je fitness trenera. Njihov prvi zadatak bit će odvesti reprezentaciju do pobjeda u kvalifikacijskim utakmicama protiv Singapura 21. i 26. ožujka.

- Vrijeme za pripreme za nas je vrlo ograničeno. A kineska Superliga također je tek počela. Igrači nisu na vrhuncu. Moramo imati trening kamp i prilagoditi naše igrače njihovim vrhunskim uvjetima - zaključio je Ivanković.

Linker
30. travanj 2024 07:06