Mario Cvitanović

 Nikša Stipaničev/Cropix
‘NAJOZBILJNIJA OPCIJA‘

Bivši trener Dinama preuzima posrnulog velikana iz susjedstva? ‘Treba im čvrsta ruka‘

Zagrebačkog stručnjaka pamtimo i kao skauta hrvatske nogometne reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2024. 12:37

Mario Cvitanović uskoro bi mogao zasjesti na trenersku stolicu Željezničara, piše susjedni nam medij SportSport.ba. Sarajevski klub početkom ovog tjedna smijenio je Abdulhakeema Al-Tuwaijrija, čijem je dolasku navodno "kumovao" voditelj Nogometne akademije saudijske federacije Romeo Jozak.

No, Saudijac je izdržao svega dva mjeseca, a Željezničar je nedavno najavio da će ovog ponedjeljka imenovati novog trenera. Međutim, objavu će ipak iznijeti u srijedu, a spomenuti bosanskohercegovački neslužbeno doznaje da upravo Cvitanović najozbiljnija opcija.

"U klubu su svjesni da nemaju pravo na pogrešku. Potrebna je ‘čvrsta ruka‘, netko tko će posložiti kockice i na kraju donijeti mir i put prema sredini ljestvice", stoji u njihovu tekstu, uz podsjetnik da se Željezničar nakon 18 odigranih kola nalazi na 10. mjestu, s jednakim brojem bodova (19) kao Igman, koji je u crvenoj zoni.

image

Mario Cvitanović posljednji angažman imao je u Šibeniku

Nikša Stipaničev/Cropix

Naš 48-godišnji stručnjak posljednji angažman pamti kao trener Šibenika (rujan 2021. - siječanj 2023.), a ranije je kratkotrajno trenirao Al-Wehdu. Prije Saudijske Arabije boravio je na Maksimiru od 2014. do 2018., te obavljao funkcije trenera U-19 ekipe, Dinama II i prve momčadi, koju je vodio u 32 utakmice. Cvitanovića pamtimo i kao skauta hrvatske reprezentacije u 2014. godini.

Sjedne li Zagrepčanin na sarajevsku klubu, jasno je da ga čeka izuzetno težak zadatak. Kriza Željezničara, između ostalog, ocrtava se i u posljednjim kolima uoči zimske stanke. U zadnjih pet susreta upisali su tek jedan bod. Tempo je to kakav garantira žestoku borbu za opstanak, što šesterostruki prvak BiH po svaku cijenu želi izbjeći.

Linker
14. travanj 2024 11:24