Damir Čanadi

 NIKSA STIPANICEV Cropix
OTKAZ NAKON TRI UTAKMICE

Bivši trener Šibenika progovorio o noćnoj mori u susjedstvu: ‘To je bio šok za sve‘

‘Da ne govorim da igrači uopće nisu imali adekvatne kopačke, da su se doslovno klizali po terenu…‘
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 06. rujan 2024. 13:07

Austrijskom treneru hrvatskog podrijetla, Damiru Čanadiju, ljetni dolazak u mostarski Velež trebao je biti prvi angažman nakon Šibenika, a pretvorio se u pravu noćnu moru, kako za njega, tako i za navijače Veleža. Čanadi je u Veležu proveo 46 dana, vodio ekipu u samo tri utakmice i napustio Mostar praktično osramoćen. Istina, Čanadi se nije proslavio, ali objektivno nije ni dobio vremena da nešto i pokuša napraviti.

- Došao sam u trenutku kada je klub napustilo osam nogometaša, na to sve uslijedila je utakmica s klubom iz Andore i ispadanje koje je za sve bilo šokantno. Međutim mnoge stvari nisu funkcionirale - kazao je Čanadi u prilično iskrenom razgovoru za BiH portal Reprezentacija.ba.

image

Damir Čanadi

NIKSA STIPANICEV Cropix

Da stvari i dalje ne funkcioniraju govori i ostavka predsjednika Veleža Senada Kevelja, kojem Čanadi nije ostao dužan.

- Imam osjećaj da je upravo Kevelj najviše potencirao moj odlazak, ali ako ti moraš već nakon prvog kola trenera mijenjati, onda…Zašto me nisu prihvatili – to morate pitati njih. Što sam ja to mogao napraviti u pet-šest tjedana? Imali smo 12 novih igrača, neki od njih su došli nespremni. Valjda je trebalo proći nekoliko utakmica, pa da sudimo je li to to ili nije - rekao je Čanadi, dotaknuvši se i sportskog direktora, dojučerašnjeg kapetana ekipe Denisa Zvonića.

- S čovjekom koji ne zna engleski, koji nema kontakte…, teško je. Sportski direktor mi je, primjerice, doveo svog prijatelja Mehremića kojeg uopće nisam želio u svom timu i to sam im otvoreno rekao.

Iako je Čanadi smijenjen nakon domaćeg prvenstvenog poraza od Željezničara, njemu je zapravo presudio debakl u Andori gdje je Velež od Inter Escaldesa izgubio sa sramotnih 5:1.

- Malo ljudi zna da smo mi ustvari putovali 18 sati, nakon svega toga dođemo tamo, a večere nema. Da, to je točno. Na to sve klub me prije toga informirao da nas tamo čeka plastična trava, iznajmili smo teren u Sarajevu kako bismo se prilagodili što bolje tome, a onda u Andori potpuno drugačija slika. Da ne govorim da igrači uopće nisu imali adekvatne kopačke, da su se doslovno klizali po terenu…To je za mene bilo neprofesionalno. Tko još putuje 18 sati? - zaključio je Čanadi za portal Reprezentacija.ba.

Linker
06. rujan 2024 15:48