Mario Jozić je protiv Promotionplay Kamgrada obranio jedan sedmerac u regularnom dijelu, te dva u raspucavanju

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
SPREMA SE SPEKTAKL

Bivši vratar Dinama briljira i u 49. godini, odveo je svoju momčad u četvrtfinale Kutije šibica!

U srijedu su na rasporedu 50. izdanja slavnog turnira bile sve utakmice osmine finala
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 23. prosinac 2021. 08:53

U srijedu su se igrale utakmice osmine finala u glavnom dijelu turnira na 50. jubilarnoj Kutiji šibica.

U prvoj utakmici osmine finala sastali su se Cammeo Big bang team i Argentum. Cammeo Big bang team nastupio je u sljedećem sastavu: M. Mikulić, Vrbat, Gaši, Grcić, Ćibarić, I. Mikulić, Karamatić, Bartoluci, Leko, Rac i Komušar, dok su u sastavu Agrentuma bili: Mustapić, Ninčević, T. Ljubanović, Brkić, Glasnović, Petriško, Kelemen, Džaferović, Jurić i Mioković. Tek što je utakmica započela Argentum je došao u vodstvo, a pogodak u 1. minuti s desetak metara zabio je Petar Mioković iznenadivši vratara Marka Mikulića.

image

Cammeo Big bang team - Argentum

RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Do kraja prvog poluvremena pogodaka više nije bilo, a prigoda je bilo i na jednoj i na drugoj strani, pa se moglo očekivati da će i u drugom poluvremenu biti itekako zanimljivo. Argentum je vodio sve do posljednje minute, a tridesetak sekundi prije kraja Mario Rac je zabio za 1:1. U izvođenju sedmeraca Karamatić i Rac su zabili za Cammeo Big bang team, Ivan Mikulić je pogodio vratnicu, dok Argentum nije zabio niti jednom, budući su Jurić i Kelemen pogodili vratnicu, pa je na kraju Cammeo Big bang team zabilježio pobjedu koja mu je donijela plasman u četvrtfinale.

Poliklinika Milojević lako

Druga utakmica osmine finala donijela je sraz MNK Sasina Dado gradnja i Pimont staklo Matić Max autodijelovi. Za MNK Sasinu Dado gradnja igrali su Darojković, Igor Batarilo-Ćerdić, Mijo Batarilo-Ćerdić, Boršić, Žabec, Cindrić, Šundov, Jurinić, Nimac i Bajrić, dok su u sastavu Pimonta staklo Matić Max autodijelovi bili Ježić, Gudek, Grbić, Vojnović, Duvnjak, Starčević, Šestić, Verić-Krasnić, Toš, Grdić, Ceraj, Sokić, Čirjak i Mataja. MNK Sasina Dado gradnja povela je već u prvoj minuti autogolom Duvnjaka, a do kraja prvog poluvremena Pimont staklo Matić Max autodijelovi je pogocima Čirjaka, Mataje i Vojnovića stekao prednost od dva pogotka razlike. U 40. minuti MNK Sasina Dado gradnja je pogotkom Žabeca smanjila na 2:3, što je ujedno bio i konačan rezultat ove utakmice u kojoj je Pimont staklo Matić Max autodijelovi potpuno zasluženo izborio nastup među posljednjih osam momčadi na ovogodišnjoj Kutiji šibica.

image

Mario Jozić već je osvajao nagrade za najboljeg vratara na Kutiji (2017. godina)

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

U trećoj utakmici osmine finala sastali su se Juicy Maraska i Promotionplay Kamgrad. Za momčad Juicy Maraska igrali su sljedeći igrači: Jozić, Turk, Čeh, Jelovčić, Jurić, Perić, Novak, Rajčević, Toth, Kahvedžić i Stanić, dok su u sastavu Promotionplay Kamgrada bili: Maričević, Batalo, Mihić, Petrović, Bungić, Jakić, Eller, Marjanović, Šoljić i Čale. Prvo poluvrijeme pripalo je sastavu Juicy Maraska. Kod rezultata 0:0 49-godišnji Mario Jozić, (bivši vratar Dinama, Marsonije, Slaven Belupa...), je obranio udarac Ellera sa 7 metara.

U samoj završnici prvog poluvremena dva pogotka Luke Perića (drugi zabio petom) za 2:0 vodstvo Juicy Maraske. Drugo poluvrijeme započelo je uspješno za Promotionplay Kamgrad, jer je u 23. minuti Marjanović smanjio, a u 35. minuti Promotionplay Kamgrad je pogotkom Bungića izjednačio na 2:2. Minutu kasnije na dvije minute isključen je vratar Promotionplaya Maričević, a u 39. minuti na dvije minute isključen je Jelovčić iz sastava Juicy Maraska.

U izvođenju sedmeraca uspješniji je bio sastav Juicy Maraska za kojeg su zabili Rajčević i Jelovčić, dok je udarce Petrovića i Ellera sa sedam metara obranio izvrsni vratar Mario Jozić, pa će tako Juicy Maraska igrati u četvrtfinalu.

U četvrtoj utakmici osmine finala sastali su se Poliklinika Milojević i Restoran Dioniz&CBA 1. Za Polikliniku Milojević igrali su: Pavlić, Konsuo, Domiter, Kanjuh, Mužar, Čekol, Grbeša, Prgomet, Vučković, Pavlović, Mudronja i Novak, dok je Restoran Dioniz&CBA 1 nastupio u sastavu: Medverec, D. Colarić, Režabek, Trošić, Čerkez, Azinović, Boroša, J. Colarić, Slišković, Dimović, Ćosić, Zrinščak i Babić. Već su prve minute pokazale da je Poliklinika Milojević jedan od favorita za osvajanje naslova pobjednika na jubilarnoj Kutiji.

Pogocima Grbeše u 4. minuti, Pavlovića u 18. i Čekola u 19. minuti Poliklinika Milojević je stekla prednost od tri pogotka razlike. U 38. minuti Azinović je smanjio vodstvo, a u 40. minuti iz kaznenog udarca pogodio je još i gredu.

U petoj utakmici osmine finala sastali su se Biberon Koestlin i Kerschoffest i Bistro Flores, a pobjeda je prema očekivanju pripala Biberonu Koestlinu. U prvom poluvremnu Luka Suton je zabio u 10. minuti za vodstvo Biberona Koestlin , a na 2:0 povećao je Brazilac Alves Carneiro Da Silva u 23. minuti. Tri minute kasnije za 2:1 zabio je Popov, a konačnih 3:1 postavio je svojim drugim pogotkom u 30. minuti Alves Carneiro Da Silva. U četvrtfinalu na Štefanje čeka nas prava poslastica između Biberona Koestlin i Juicy Maraska.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

U šestoj utakmici branitelj pobjednika Kutije iz 2019. godine CB Dobermann se sastao s momčadi Prijevoznik Kaurin. Pogocima Kristjana Čujeca u 15. I 17. minuti CB Dobermann je stekao prednost od dva pogotka razlike koju je zadržao do samog kraja.

Odlični Mostarci

U 28. minuti zbog međusobnog naguravanja isključeni su Brezina i El Saleh. U 34. minuti vodstvo CB Dobermanna smanjio je Marino Jedvaj, a konačnih 3:1 postavio je Matošević u 40. minuti, a nešto prije trećeg pogotka CB Dobermanna isključen je Tomislav Ivičić.

Sedma utakmica osmine finala ponudila je sraz između sastava Misteral&Bar Safir i Krešimir Keta Bandić. Jako dobar sastav Krešimir Keta Bandić iz Mostara bez većih problema je pobijedio sastav Misteral&Bar Safir. Prvo ime utakmice bio je dvostruki strijelac Mile Pehar.

Posljednji je među osam najboljih ušao Keraterm Centroplinomont, ali učinio je to vrlo uvjerljivom pobjedom 6:0 protiv Corinthiansa. Time je izborio četvrtfinalni ogled protiv vrlo jakog CB Dobermanna.


REZULTATI

Osmina finala

Cammeo Big bang team - Argentum 1:1 (2:0-7m) (Rac 40/Mioković 1), MNK Sasina-Dado gradnja - Pimont-Staklo Matić-Max autodijelovi 2:3 (Duvnjak 1-ag, Žabec 40 / Čirjak 11, Mataja 54, Vojnović 18), Juicy Maraska - Promotionplay Kamgrad 2:2 (2:0-7m) (Perić 19, 20 / Marjanović 23, Bungić 35), Poliklinika Milojević - Restoran Dioniz & CBA1 3:1 (Grbeša 4, Pavlović 18, Čekol 19 / Azinović 38), Biberon Koestlin - Kerschoffest i Bistro Flores 3:1 (Suton 10, Da Silva 23, 30 / Popov 26), CB Dobermann - Prijevoznik Kaurin 3:1 (Čujec 15, 17, Matošević 40 / Jedvaj 6), Misteral & Bar Safir - Krešimir Keta Bandić 0:4 (Pehar 4, 22, Ivanković 17, Ćorluka 39), Corinthians - Keraterm Centroplinomont 0:6 (Cebin 18, 32, Frigan 19, Barbarić 25, Lekić 31, 33).

Parovi četvrtfinala

Nedjelja, 26. prosinca: Krešimir Keta Bandić - Cammeo Big bang team (18.00), Biberon Koestlin - Juicy Maraska (19.00), Poliklinika Milojević - Pimont Staklo Matić-Max autodijelovi (20.00), CB Dobermann - Keraterm Centroplinomont (21.00).


Paket ulaznica po cijeni od 50 kuna

Paket ulaznica za spektakularnu završnicu, koja se održava 26., 28. i 29. prosinca, mogu se kupiti putem web stranice www.kutija-sibica.hr po cijeni od 50 kuna ili na blagajni Doma sportova, na dan utakmica. U prodaji su također i jednodnevne ulaznice za polufinale i finale, koje se mogu osigurati po cijeni od 10 kuna.


Poznati su polufinalisti kod veterana i žena

Prva polufinalna utakmica veterana na rasporedu je 26. prosinca, s početkom u 16.10 sati, a na teren će izaći Senjak Hoteli Matan, te Podstrana. Mjesto u finalu čeka i pobjednika druge utakmice koja se igra u 17 sati, između Skripte i Promotionplaya. Utakmica za treće mjesto igra se 28. prosinca u 16 sati, a tko će se okruniti titulom pobjednika četrnaeste po redu Kutije za veterane doznat će se 29. prosinca u 18.30 sati. Što se tiče turnira za žene, prva polufinalna utakmica na rasporedu je 26. prosinca u 14.30, a igrat će ŽMNK Dinamo Zagreb i ŽMNK MC Plus-Agram. Druga polufinalna utakmica počinje u 15.20, a tu su svoje mjesto izborile djevojke ekipe Michieli Tomić, te ekipa ŽNK Dinamo Zagreb. Tko će kući odnijeti naslov pobjednica doznat će se 29. prosinca u 16 sati, dok će se utakmica za 3. mjesto igrati 28. prosinca u 15 sati.


Svi sudionici i posjetitelji obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu

Sukladno epidemiološkim preporukama HZJZ, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19. Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Na ulazima dvorane bit će omogućeno antigensko testiranje u iznosu od 50 kuna. Testiranje će početi sat vremena prije početka prve utakmice.

Linker
23. travanj 2024 21:41