Foto: Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

BJELICA NAKON ŠOKA I ISPADANJA IZ HRVATSKOG KUPA 'Ovo je bila nepogoda za nogomet, a oni su se bolje snašli. Uvjeti? Kažu da su bili regularni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2020. 20:17

Nogometaši Rijeke izbacili su Dinamo iz Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon 1:0 slavlja Rijeke na Rujevici pred kamere HNTV-a su izašli treneri obiju momčadi.

Prvi se oglasio Dinamov strateg Nenad Bjelica.

"Bila je to zaslužena pobjeda Rijeke. Mi smo napravili jednu pogrešku više od Rijeke, odnosno oni su napravili jednu manje od nas. Ovo je bila nepogoda za nogomet, oni su se bolje snašli i pobijedili. Na ovakvom vremenu nema pravog nogometa i izjednačava se kvaliteta, ali to nije isprika", rekao je Bjelica, pa nastavio.

"Kažu da su bili regularni uvjeti za igru i Rijeka je prošla. Rijeka se bolje adaptirala. Mi smo u prvom dijelu pokušali igrati drugačije u formaciji 4-4-2. U drugom smo dijelu promijenili pristup, ali nije išlo. Ovo je bila utakmica u kojoj se do šansi moglo doći slučajno."

Dinamu nakon ispadanja od Rijeke slijedi Gorica za vikend.

"Vratit ćemo se, žao nam je, ali idemo dalje", zaključio je Dinamov trener.

Onda je na red došao Rijekin trener Simon Rožman.

"Čestitke igračima, stvarno su napravili sve što su mogli. Mislim da smo se dobro pripremili, možda čak i iznenadili. Sretan sam zbog igrača, hvala navijačima koji su nas nosili", rekao je Rožman.

Do ove utakmice Rijeka je u sezoni imala gol razliku 0:9 protiv Dinama?

"Danas smo se morali prilagoditi i dobro nam je uspjelo. Pobjeda je tu."

*Uvođenje Štefulja pokazalo se kao pun pogodak?

"Računamo na sve igrače koji su tu. Držali smo formaciju i dozvolili smo jako malo prilika Dinamu koji inače svaku utakmicu ima pet ili šest stopostotnih šansi. Zato čestitke ne samo Štefulju, nego svim igračima".

Komentirao je i vremenske uvjete.

"Teško je, treba se snaći. Možemo reći da je riječka bura bila na našoj strani.

Sada slijedi Osijek u polufinalu.

"Mi želimo najviše i vrijedi nam samo prvo mjesto. Radimo svoj posao i vidjet ćemo što će biti", zaključio je Rožman.

Linker
08. svibanj 2024 18:47