VLADO KOS/CROPIX
VELIKI OPTIMIZAM

Bjelica uoči Šibenika: Pripreme odrađene savršeno, spremni smo, sve je dobro, krećemo po trofej!

Gržan nam je došao u najboljem stanju, već na početak priprema je stigao spreman, rekao je trener
Piše: Darko RužićObjavljeno: 15. srpanj 2021. 17:52

Puni samopouzdanja i vjere u dobar prvenstveni start predstavnicima su medija o prvom susretu govorili trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica i mladi vezist, dokapetan momčadi Mihael Žaper. Pripremno je razdoblje završeno, Osijek starta u novu sezonu u kojoj će imati jasno i visoko istaknute ciljeve.

- Naše su pripreme bile uspješne i sve što smo planirali smo ostvarili unatoč visokim vrućinama koje su pratile naš rad. Raduje me ta okolnost kao i ona da su pripremama bili obuhvaćeni i neki igrači koji su duže vrijeme bili ozlijeđeni, a i da su se novi igrači koji su nam došli u ovom prijelaznom razdoblju dobro uklopili - kazao je trener Nenad Bjelica.

Ovo su bile prve pripreme koje je odradio s Bijelo-plavima, jer u prošloj ih je sezoni preuzeo nakon trećeg prvenstvenog kola, a minule je zime taj proces bio kratkog vremena.

- Da, zimske su pripreme bile takve da smo ih odradili s puno improvizacije zbog njihove kratkoće. Možda je i to bio razlog što smo u proljeće imali, po meni, velik broj ozljeda igrača. Sada je drugačije. Bilo je dovoljno vremena da sve odradimo kako smo planirali, imamo i jako dobro ozračje u klubu i svlačionici, pa sam uvjeren da početak prvenstva dočekujemo spremni - izjavio je Bjelica.

Ovog su ljeta Bijelo-plavi postali Šime Gržan, Darko Nejašmić, Slavko Bralić i Amer Hiroš, u kakvom su stanju i što od njih očekujete?

- Ne samo njih četvorica, jer s nama su opet i Antonio Mance, Alen Grgić i Marko Malenica koji su u prošloj sezoni bili posuđeni drugim klubovima. Sa svima sam zadovoljan. Gržan nam je došao u najboljem stanju, već na početak priprema je stigao spreman. I Nejašmić je očito, iako nije jedno vrijeme trenirao s Hajdukom, puno samostalno radio na pripremi. Pokazao je i Bralić da će biti pojačanje za našu obranu, a s Hirošem je nešto drugačije. On je igrač takvih karakteristika da mu treba i nešto svježine, rekao bih da je na 70, 80 posto. S druge strane Mance je na sto posto, a i Grgić je u dobrom stanju - ispričao je Bjelica.

Unaprijed sve izgleda doista dobro, od početka priprema do generalke koju su odigrali Bijelo-plavi. Momčad je na visokom stupnju tjelesne spremnosti, novi su se igrači prilagodili.

- Sve je stvarno dobro i kako treba biti. Zadovoljan sam s igračkim kadrom koji imam na raspolaganju i vjerujem da će ispuniti sve zahtjeve sezone koja je pred nama - rekao je Osijekov strateg.

U petak pred njima je prvi ispit, gost je Gradskog vrta Šibenik.

- Sve što se unaprijed priča da je dobro je tako, ali u tom smislu teren daje sve odgovore. I očekujem da će ih dati i da ćemo pobijediti Šibenik - rekao je Bjelica.

Osijek je jak, pojačan, spreman, sudeći po generalki koju je odigrao s TSC-om iz Bačke i jak, pojedinačno i momčadski. No, sigurno i Šibenik ima svoje planove, početak je sezone, tek će se vidjeti koliko tko u natjecanju vrijedi.

- Imali smo prigodu pogledati dvije, tri utakmice Šibenika na skautskim platformama. Dosta je naspram prošle sezone bilo promjena u njegovoj momčadi, ali ti novi igrači koji su sada u njoj nisu nam nepoznati, znamo ih s hrvatskih terena. Dobro znam što može Bačelić Grgić, ali i Marin kojeg sam trenirao u Dinamu. Bit će nam Šibenik neugodan protivnik, težak, ali vjerujem u našu pobjedu - zaključio je trener Nenad Bjelica.

Vezist i dokapetan momčadi Žaper jednako je isijavao optimizam, svoj i suigrača.

- Kvalitetno odrađene pripreme moramo pretočiti na travnjak. Svi očekujemo pobjedu, prve bodove u sezoni u kojoj ćemo napasti trofej - odlučno je izjavio Mihael Žaper.

A o tome, o osvajanju trofeja govorio je i trener Bjelica.

- Želimo osvojiti titulu, ali nećemo si stvarati imperativ. Želja mi je da pokažemo u ovoj sezoni kako se možemo nositi s našim najboljim momčadima. Vidjet ćemo na kraju sezone kako će to izgledati, ali želimo osvojiti jedan trofej - naglasio je Nenad Bjelica.

Fiolić u petak potpisuje za Osijek

Doputovao je u četvrtak Ivan Fiolić u Osijek. Već je i ta činjenica otkrila kako je njegov transfer u redove prvoligaša s Drave došao do samog kraja, za obje strane, a sigurno i njegovog belgijskog kluba Genta, pa ima sretan završetak.

No, da bi ovaj potentni vezist postao Bijelo-plavi potrebno je još da prođe obvezan liječnički pregled u čije pozitivne nalaze o njegovom zdravstvenom stanju nitko ne dvoji.

Poslije još tog svakako važnog detalja Ivan Fiolić će u petak staviti svoj potpis na trogodišnji ugovor, ali kako je u pitanju petak, dan kada će Osijek odigrati svoju prvu utakmicu novog prvenstva, službenog predstavljanja uz nazočnost predstavnika medija neće biti.

Linker
28. travanj 2024 17:37