L‘EQUIPE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
TOP 10 THE GUARDIANA

Britanci ispravili ‘nepravdu‘ i izabrali najboljeg nogometaša svijeta, evo gdje su stavili Messija

‘Predodređen je i da se sljedeće godine vrati na listu, možda čak i kao pobjednik treći put zaredom‘
Piše: SNObjavljeno: 24. prosinac 2021. 13:18

Britanski The Guardian malo po malo objavljivao je svoju listu najboljih nogometaša svijeta, a na Badnjak su došli i do samoga kraja, odnosno posljednjih 10 mjesta.

Prema ovom uglednom mediju, titula najboljeg otišla je u ruke Roberta Lewandowskog, sjajnog Poljaka koji nemilosrdno trpa mreže u dresu bavarskog velikana Bayerna. Lewa je bio The Guardianov izbor i prošle godine kada je, baš kao i ove, njegov prvi pratitelj bio Argentinac Lionel Messi. Zvijezda PSG-a je, podsjetimo, nedavno osvojila Zlatnu loptu, mnogi su procijenili da to nije bilo pošteno prema poljskom napadaču pa je tako za te iste sada ta nepravda ispravljena.

image
CHRISTOF STACHE Afp

"Poljak je prvi igrač koji je zadržao prvo mjesto od Lionela Messija 2013. godine. Našao se na popisu svih članova žirija. Do sredine prosinca postigao je 66 pogodaka u 57 natjecateljskih utakmica za klub i reprezentaciju. Krajem sezone 2020-21 osvojio je svoju sedmu bundesligašku titulu, ali s Bayernom nije uspio ponoviti trijumf u Ligi prvaka. Predodređen je i da se sljedeće godine vrati na listu, možda čak i kao pobjednik treću godinu zaredom", stajalo je u objašnjenju uz njegov izbor.

Podsjetimo, na ovoj listi našla su se i dvojica Hrvata. Luka Modrić zauzeo je 40., a Marcelo Brozović 81. mjesto (nešto više o tome pročitajte OVDJE).

The Guardianovih TOP 10:

Linker
26. travanj 2024 14:40