Cropix
SN DOZNAJE

Bruno Marić uzvraća udarac i tužit će udrugu Bijelo-plavi, priču je doživio kao ‘poziv na mržnju‘

Prvenstvo nije ni krenulo, a već se suočavamo s potpuno nepotrebnim ‘aferama‘ u sudačkoj organizaciji
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2024. 21:29

Iz neslužbenih izvora saznali smo da je Bruno Marić poduzeo pravne radnje zbog objave udruge Bijelo-plavi na društvenim mrežama, u kojoj ga se optužuje za fabriciranje snimke iz VAR sobe na utakmici Osijek - Dinamo (2:3), odigranoj još u rujnu prošle godine. Marić je, kako nam kažu upućeni, sporni tekst doživio kao "poziv na mržnju".

Marić je, podsjećamo, na konferenciji za novinare održanoj dan nakon sporne utakmice vrlo jasno objasnio kako se radi o radnoj verziji (na snimci se čuje kako netko govori - "tišina, snimam!") snimke iz VAR sobe, koja je nastala odmah po završetku utakmice. Udruga Bijelo-plavi u svom tekstu tvrdi da je riječ o "fabriciranju" snimke, koja je nastala dan nakon utakmice.

Bruno Marić je tada objasnio kako su takve snimke u VAR sobi često radili odmah nakon utakmica. Najčešće zbog toga da bi i sami suci s odmakom vidjeli jesu li možda negdje pogriješili i ako jesu gdje su pogriješili. Konkretno su snimku iz Osijeka javno objavili, jer je bila predmet velikih rasprava i interesa hrvatske javnosti. Orginalne objave snimki iz VAR sobe ne podržavaju ni FIFA ni UEFA, te zato ona nije puštena u javnost.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kako god, prvenstvo nije ni krenulo, a već se suočavamo s potpuno nepotrebnim "aferama" u sudačkoj organizaciji, koja je prvi put u povijesti u rukama čovjeka iz inozemstva. Razumijemo kad neki klubovi inzistiraju na izuzeću nekih sudaca, pa čak i VAR sudaca. Međutim, uloga kontrolora na utakmici ima samo za svrhu isključivo ocijeniti suđenje i ništa drugo. I doista je neobično da smo došli do toga da i službenim licima "nebitnim" za samu utakmicu "zabranjujemo" dolazak na stadion.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 23:06