LAURENCE GRIFFITHS Afp
POTPUNO U PRAVU

Brutalno ga vrijeđali, uništili mu mural, a sada je on odlučio progovoriti: ‘Za jedno se neću ispričati!

‘Osjećam se da sam sve iznevjerio, nedostajalo mi je samopouzdanja kada sam krenuo pucati‘
Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2021. 09:42

Ne stišava se bura na Otoku nakon što je Engleska upisala poraz od Italije u finalu Eura i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Većina se najviše obrušila na Rashforda, Sancha i Saku koji su promašili svoje udarce s bijele točke, a mladom napadaču Manchester Uniteda huligani su uništili mural u rodnom mu Withingtonu.

- Osjećam se da sam sve iznevjerio, nedostajalo mi je samopouzdanja kada sam krenuo pucati i dužim zaletom sam htio uštedjeti malo vremena, ali nije se odigralo onako kako sam htio. Jedino što mogu reći nakon svega je da se ispričavam, volio bih da je sve bilo drugačije - napisao je među ostalim Rashford na društvenim mrežama.

image
FACUNDO ARRIZABALAGA Afp

Osvrnuo se Rashford i na rasističke uvrede upućene od jednog dijela navijača.

- Kritiku mogu prihvatiti, ali neću se ispričati za ono što sam i odakle sam potekao. Nikad nisam bio ponosniji nego kada sam nosio engleski dres i kada me moja obitelj podržavala zajedno s desecima tisuća navijača. Cijeli život me kritiziraju. Je li to zbog boje kože ili, u posljednje vrijeme, zbog toga kako biram provoditi svoje vrijeme kada nisam na terenu. Ja sam Marcus Rashford. Imam 23 godine i rodom sam iz Withingtona i Wythenshawea – južni Manchester. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala vam svima na lijepim porukama podrške. Vratit ću se jači. Vratit ćemo se jači - napisao je Rashford.

Linker
23. listopad 2021 10:17