ANTE CIZMIC Cropix
BUNDESLIGAŠI NA POLJUDU

Čak četiri njemačka kluba poslala skaute u Split zbog Biuka! Menadžer: Imamo tri ozbiljne opcije...

Mladi hajdukovac i dalje je zanimljiv mnogim europskim klubovima, s naglaskom na Nijemce...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 17:21

Ponovno se digla medijska buka oko Stipe Biuka, ali u konačnici nema kolosalne vijesti. Biuk je i dalje zanimljiv mnogim europskim klubovima, međutim, nikome se ne žuri za prodaju.

- Imao tri ozbiljne opcije, ali u ovom trenutku nema žurbe - naglasio je i njegov menadžer Dženis Mujačić iz agencije "4 sports football professional".

Posljednji interes dolazi iz Njemačke, nakon što su četiri bundesligaša gledala Biuka na utakmici s Vitorijom prošlog četvrtka. U medije je izašla svota od šest milijuna eura, koliko bi navodno neimenovani bundesligaš bio spreman platiti, ali konkretne ponude dakako nema. Borussia Mönchengladbach, Freiburg, Eintracht Frankfurt i Bayer Leverkusen su bili na utakmici s Vitorijom, među njima bi se vjerojatno mogao naći i zainteresirani klub, ali službena ponuda nije došla do Poljuda.

Da su Nijemci spremni platiti šest milijuna eura nije tajna, niti neka posebna vijest, budući da su prije dva mjeseca mediji "brujali" o interesu Atalante, za koju se tada tvrdilo da nudi sedam milijuna eura plus bonuse. Međutim, transfer se nije realizirao.

Biuk je ostao u Hajduku, njegova forma raste i prema prikazanom u susretu s Portugalcima prošlog četvrtka jasno je da Hajduk ima vremena čekati. Jer, 19-godišnji napadač pokazuje da je njegova igra krenula uzlaznom putanjom, a do kraja kolovoza moglo bi se dogoditi još nekoliko velikih europskih izazova...

Što Hajduk smjera s Biukom, jako je zanimljivo pitanje. Još prije godinu dana, na Skupštini kluba u kolovozu 2021. godine, predsjednik Jakobušić je poručio javnosti: - Ne prodajemo budućnost za sigurnost.

Odnosilo se to na Stipu Biuka, kojeg Hajduk prošloga ljeta nije želio prodavati, a ovo ljeto Bijeli ciljaju na deset milijuna eura. Hoće li tu cijenu i doseći, hoće li ga prodati za sedam ili osam, veliko je pitanje, međutim, ima dovoljno vremena da bismo saznali konačni odgovor.

Ako se prodaja ovog ljeta i realizira, razvidno je da finalizaciju nećemo vidjeti prije kraja kolovoza jer Bijeli ozbiljno računaju na Biuka tijekom jakih utakmica što ih čekaju ovaj mjesec. U svakom slučaju, za Biuka ima interesa, 19-godišnji napadač ostaje najjači Hajdukov "izvozni proizvod" za ljetni mercato.

Linker
25. travanj 2024 07:56