DANIEL ROLAND Afp
PREDSJEDNIK UEFE

Čeferin: ‘Malo je populistički zahtijevati izbacivanje i Bjelorusije. U ovom trenutku ne vidimo razloga za to‘

Bjelorusiji je sada dopušteno sudjelovanje u natjecanjima pod okriljem UEFA-e
Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2022. 12:15

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin odbacio je kritike na račun odluke da, za razliku od Rusije, Bjelorusija neće biti isključena iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, tvrde njemački mediji.

“Malo je populistički zahtijevati izbacivanje i Bjelorusije. U ovom trenutku ne vidimo razloga za to", rekao je Čeferin u današnjem intervjuu za Sport Bild.

"Ako se stvari promijene, sigurno ćemo reagirati. Političari bi trebali poštovati naše ovlasti odlučivanja. Također ne propovijedamo političarima i vladama što bi trebali učiniti".

Nedavno je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD) pisala UEFA-i i, prema novinama Der Spiegel, zahtijevala da se ne samo Rusija, koja vodi agresivni rat, nego i Bjelorusija kao ključna saveznica Rusije, isključe iz svih međunarodnih nogometnih utakmica i turnira.

Bjelorusiji je sada dopušteno sudjelovanje u natjecanjima pod okriljem UEFA-e, ali domaće utakmice moraju igrati izvan zemlje i bez gledatelja. U nedjeljnom ždrijebu za Europsko prvenstvo 2024. Bjelorusija je izvučena u skupinu I zajedno s Andorom, Izraelom, Kosovom, Rumunjskom i Švicarskom.

Linker
26. veljača 2024 11:15