Patrik Schick i Dejan Lovren
 ROBERT PERRY Afp
ZADOVOLJAN JE BODOM

Čeh koji je zabio Vatrenima: ‘Teško sam disao, imao sam tampone u nosu. Da, osjetio sam Lovrenov lakat‘

‘Bio sam siguran da će VAR dosuditi penal, znao sam i da ću zabiti‘, rekao je Schick.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. lipanj 2021. 22:26

Česi su, na kraju, bili zadovoljni bodom, jer u ukupnom zbiru imaju ih četiri, ali svjesni su da su mogli napraviti i više. Sam sebi najviše zamjera Vladimir Coufal, igrač koji je se okliznuo kad je Perišić krenuo prema golu i time olakšao posao hrvatskom napadaču.

- Nisam se dobro pripremio u poluvremenu, možda sam se loše obukao, ali više puta sam proklizao u nastavku. Nemam opravdanja za to, da se to nije dogodilo, blokirao bih možda taj udarac. Perišić je odličan igrač, nije ga lako čuvati, a kad se takvo što dogodi, nije čudno da je iskoristio priliku. Šteta, mogli smo možda i do sva tri boda, ali treba cijeniti i ovaj rezultat, jer Hrvatska je odlična momčad. Opet smo loše reagirali na loptu prije tog dodavanja Perišiću, ali to smo mi, nije nam prvi put. Ipak, kad se sve zbroji, to je i najpošteniji ishod, jer imale su obje momčadi svoje prilike - kazao je Coufal.

Patrik Schick zabio je već tri gola na ovom Euru. Ovog puta zadivio je Čehe što je tako hladnokrvno pogodio kazneni udarac, iako je bio krvave glave i dresa, s tamponima u nosu.

- Bio sam malo potresen tim nokautom, ali ne potpuno. Osjetio sam Lovrenov lakat na licu i odmah vjerovao da će VAR promijeniti odluku i suditi kazneni udarac. Uzeo sam loptu, bio sam miran i siguran da ću zabiti, unaprijed sam odlučio gdje ću pucati. Nisam mogao baš savršeno disati, imao sam tampone u nosu, ali uspio sam. Htjeli smo tri boda, imali smo ih u rukama, ali moramo biti svjesni i snage Hrvatske. Bod uopće nije loš - ispričao je Schick.

Naravno, nitko od Čeha ni ne sumnja u ispravnost dosuđenog jedanaesterca. Inače, prvi je loptu uzeo Vladimir Darida.

- Pitao sam Patrika je li mu dobro. Vjerovao je da može, uzeo je loptu i zabio. Kako je gladan golova, pravi napadač - kazao je Darida.

Linker
27. travanj 2024 06:25