Gabriel Jesus na utakmici protiv Kameruna, tijekom koje se teško ozlijedio

 ISSOUF SANOGO Afp
ŠOKANTNE VIJESTI

Centarfor Brazila zbog čije je ozljede živce izgubio i njihov izbornik ove sezone više neće igrati!?

Vijesti o težini ozljede su grozne. Težak je to udarac za Brazil, puno teži za lidera Premiershipa
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. prosinac 2022. 18:19

Ozljeda Gabriela Jesusa (25) jako je teška i čeka ga operacija. The Telegraph tvrdi da je u pitanju oštećenje medijalnog ligamenta koljena i da ga čeka višemjesečni oporavak. Što je strahovit udarac prije svega za Arsenal, u kojem je brazilski centarfor jesenas bio jedan od ključnih igrača.

Jesus je postigao pet golova u svojih prvih devet utakmica u klubu nakon što se Arsenalu ljetos pridružio došavši iz Manchester Cityja u ugovoru vrijednom 45 milijuna funti. Iako su golovi od tada prestali, on je i dalje igrao važnu ulogu u održavanju Arsenala na vrhu Premier lige prije puta na Svjetsko prvenstvo.

U Kataru je Jesus ulazio s klupe u pobjedama nad Srbijom i Švicarskom prije nego što je nastradao u utakmici protiv Kameruna, u kojoj je startao u udarnoj postavi..

Njegova ozljeda mogla bi natjerati Arsenal na tržište transfera već u siječnju, kako bi momčad Mikela Artete pronašla zamjenu za Jesusa. Arteta je želio krilnog napadača kako bi osvježio svoj napad i pojačao konkurenciju, ali Jesus je većinu svojih utakmica započeo kao središnji napadač. I zato će Arsenal trebati i centarfora, posebno ako misli ostati na prvom mjestu.

Jesus je bio bez ozljeda od svog dolaska iz Cityja, startao je u svakoj utakmici Premier lige ove sezone i odmarao se samo za utakmice Europske lige i domaćeg kupa. Brazilski izbornik Tite odgovorio je na optužbe da je Jesus donio ozljedu u utakmicu s Kamerunom kao "zle laži".

"Ne volim slušati laži, zle laži," rekao je. "Ni u jednom trenutku ne igramo na pobjedu riskirajući opasnost za igrača. Lažljivac koji je vani je i mrzitelj, zar ne? Mi smo odgovorni, mi smo osobno odgovorni, mi smo etični i to se nikad ne bi dogodilo. Nisam želio da se ovo dogodi, to je velika šteta, jako nam je žao zbog Gabriela."


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Kako igrati protiv Brazila? Koji bi igrač mogao dobiti Dalićev joker na toj utakmici ako dobije priliku? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana za Vatrene i SP u Kataru pronađite u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio trener Nikola Jurčević.

Linker
26. travanj 2024 20:18