JEWEL SAMAD Afp
JE LI OVO MOGUĆE!?

Čovjek koji je uništio Hrvatsku sada je za to dobio i priznanje! Luka Modrić je odavno rekao što misli o njemu

Drugi je u poretku za najboljeg suca Mundijala bio poljski arbitar Szymon Marciniak koji je sudio finale
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2022. 12:19

Iz Italije nam pristiže vijest za rubriku ‘vjerovali ili ne‘. Barem iz perspektive hrvatske nogometne publike.

Naime, Daniele Orsato dobitnik je petog izdanja Međunarodne nagrade ‘‘Giulio Camapanati‘‘, namijenjene najboljem sucu Svjetskog i Europskog prvenstva!

Talijanski sudac ostao je u neugodnom sjećanju hrvatskim navijačima nakon što je dosudio kazneni udarac u korist Argentine u polufinalu nakon kontakta Dominika Livakovića i Juliana Alvareza, kojeg je velika većina sudačkih i nogometnih stručnjaka ocijenila nepostojećim.

Orsato je tako izravno utjecao na rasplet polufinalnog susreta, jer je Argentina ubrzo drugim pogotkom povećala vodstvo i praktički riješila pitanje pobjednika.

- Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo - govorio je Modrić nakon susreta s Argentinom.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Osim polufinala, Orsato je sudio i susret otvorenja između domaćina Katara i Ekvadora te susret Argentine i Meksika u skupini.

Drugi je u poretku za najboljeg suca Mundijala bio poljski arbitar Szymon Marciniak, koji je vodio finale između Argentine i Francuske, objavio je portal gianlucadimarzio.com.

Orsato je drugi talijanski sudac kojem će biti uručena ova nagrada koju je prije njega za SP 2014. i Euro 2016. dobio Nicola Rizzoli.

Da ironija za navijače Vatrenih bude veća, istu je nagradu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji dobio argentinski sudac Nestor Pitana, kojeg u Hrvatskoj ne pamte po dobrom iz finala s Francuskom u Moskvi kad je svojim odlukama išao na ruku kasnijim pobjednicima Tricolorima.

Za prošlogodišnji Euro nagrađen je pak Nizozemac Bjorn Kuipers.

Linker
26. travanj 2024 07:01