IAN KINGTON Afp
RASTANAK S ‘VRAGOVIMA‘

Cristiana Ronalda nakon drakonske kazne čeka raskid, ali i transfer u jedan od najvećih klubova svijeta!?

Prema pisanju engleskih medija, United će pričekati da u javnost izađe sadržaj kompletnog intervjua
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. studeni 2022. 09:16

Cristiano Ronaldo u sljedećoj godini sigurno više ne biti igrač Manchester Uniteda. Englezi pišu da će ga klub zbog kontroverznog intervjua kazniti s rekordnih milijun funti (bio bi kažnjen i više ali po pravilnicima FIFA-e ne može), ali i raskidom ugovora, što znači da će biti slobodan igrač. U tom slučaju Ronaldo bi bio isplaćen do kraja ugovora, koji je vrlo unosan. Ugovor mu vrijedi do lipnja sljedeće godine, a jamči mu još oko 20 milijuna eura bruto. Umanjeno za 1,14 milijuna eura kazne...

Doduše, postoji i verzija prema kojoj bi United mogao raskinuti ugovor s Ronaldom samo ako ovaj ne zatraži novce koje mu pripadaju prije kraja sezone. Ne pristane li, sjedio bi na tribinama do kraja sezone. No, United ga ne želi vidjeti u blizini kluba, tako da je ta verzija manje vjerojatna.

Prema pisanju engleskih medija, United će pričekati da u javnost izađe sadržaj kompletnog intervjua u srijedu i četvrtak, a onda će odvjetnici krenuti s pravnim dijelom posla. No, jedno je sigurno, Portugalac više neće igrati za United.

image
OLI SCARFF Afp

Za to vrijeme, a šest dana prije izlaska spornog intervjua, Ronaldov agent Jorge Mendes obavio je razgovore s predstavnicima Bayerna oko transfera Portugalca u München, tako barem Englezi pišu. Ronaldo je znao kakve ga posljedice čekaju nakon što intervju izađe u javnost, pa je njegov menadžer već u tajnosti obavio razgovor s čelnicima bavarskog kluba oko prelaska na Allianz Arenu. Bayern je i ljetos bio u kombinacijama za Ronalda, ali navodno mu je bio previše skup.

Je li - međutim - realno da ga Bayern doista dovede nakon svega što je napravio u Manchesteru? Nismo sigurni da je tako, jer ako ga Nagelsmann stavi na klupu tko kaže da i njega Ronaldo neće dohvatiti kako trenera koji ga ne poštuje? K tome, Bayern nikada nije volio igrače koji iskaču iz okvira kluba...

Linker
26. travanj 2024 12:26