NIKSA STIPANICEV Cropix
LEGENDA OTKRILA

‘Da je Hajduk imao više sluha sa mnom, vjerojatno bih došao u Split. Imali su šansu, nisu je iskoristili‘

‘To se dogodilo u doba kada sam već izgradio karijeru i kada je to postalo prilično teško ostvariti‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 02. veljača 2024. 12:45

Legendarni Ivica Vastić vratio se hrvatski nogomet gdje je preuzeo mjesto trenera juniora HNK Šibenik, a u velikom razgovoru za Sportske novosti progovorio je o brojnim temama.

Vastić u Austriji uživa status legende, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom nogometu. Zabijao je golove na SP i EP za Austriju, legenda je Sturma iz Graza, LASK-a, nosio dres bečke Austrije...

Nije nepoznato da ga je HNS želio vratiti pod svoje skute. No, dres Vatrenih Kaštelanin nikada nije odjenuo, iako ga je navodno i bivši izbornik Ćiro Blažević osobno nagovarao da obuče kockasti dres.

- Je, bilo je poziva, to nije tajna. No, ja sam odlučio ići nekim svojim putem, to su bile isključivo moje odluke. Ne žalim jer se pokazalo da je to bilo u smislu i moje karijere i obitelji na svom mjestu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Vastića su željeli i najbolji hrvatski klubovi, ali ni taj se dio njegove klupske karijere nije dogodio.

- Bilo je interesa, kontakata, ali nije se, kao što kažete, realiziralo. Jednostavno, to se dogodilo u doba kada sam već izgradio karijeru i kada je to postalo prilično teško ostvariti. Bio sam blizu Hajduka, ali ja sam izabrao svoj put. Hajduk je imao svoju šansu kada je imao, nije je iskoristio. Je li mi žao? Žao mi je tada bilo jer se nije dogodilo, da su imali malo više sluha sa mnom vjerojatno bih došao u Split.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 17:11