Borna Barišić odigrao je cijelu utakmicu za Rangerse

 KIRK O‘ROURKE/RANGERS FC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kirk O‘rourke/rangers Fc/Shutterstock Editorial/Profimedia
ČUVENI OLD FIRM

Debakl Glasgow Rangersa u najvećem derbiju! Vatreni briljirao, i na kraju je doživio težak poraz

Vodeći Celtic ovim trijumfom zadržao je 100-postotni učinak sa 18 bodova, pet više od drugog Rangersa.
Piše: Dražen AntoličObjavljeno: 03. rujan 2022. 15:29

Cetic je torpedirao Rangers u čuvenog Old Firmu, derbiju dva nogometna velikana iz Glasgowa. Momčad Josipa Juranovića dobila je na svojem Celtic Parku 4:0. Već u prvom poluvremenu bilo je 3:0, dva gola dao je Liel Abada u 8. i 40. minuti, a jedan Jota u 32. minuti. Konačan ishod postavio je Turnbull u 78. minuti. Celtic nakon šest kola ima maksimalan učinak sa 18 bodova, a Rangers je drugi sa 13. Prvak je opet na pravom putu...

Bila je te odlično Celticova utakmica koji je rano poveo, nakon pogreške suparničkog igrača Kenta, ali i i dalje bio opasniji. Brzo izveden slobodan udarac, odličan pas O‘Rileya i potkopavanje Portugalca Jote koji je prebacio golman već su bili jaka sugestija kao će to završiti. Nadovezao se drugi pogodak Izraelca Abade nakon još jedne konfuzije u zadnjem redu suparnika. Četvrti je gol čista pogreška golmana McLaughlina, poklonio je loptu suparniku koji je stajao na rubu kaznenog prostora.

Rangers je imao više posjeda, ali je ostao jalov. Najopasnije stvari radili su preko Borna Barišića koji je poslao čak jedanaest centaršuteva, pojedini su bili vrlo iskoristivi, međutim napadači se nisu nahranili od Borninih kifli jer propustili su ih konzumirati. On je igrao cijeli susret, bio je vrlo dobar, osim napadačke disponiranosti u nekoliko je navrata otkanjao opasnost, no dobar dio ekipe nije djelovao raspoloženo.

Antonio Čolak je nakon brojnih komplimnenta i sedam pogodaka imao slabiji dan. Pucao je triput kraj gola, od toga dvaput glavom, najbolju šansu imao je upravo na Barišićev ubačaj kad nije dobro zahvatio loptu. NIsu mu dali prostora pred vratima, dobro je bio čuvan. Nakon sat vremena igre zamijenio ga je Kolumbijac Alfredo Morelos.

Za razliku od njih Josip Juranović je slavio. Na terenu je proveo svih 90 minuta, aktivan, prisutan, s brojnim dobrim dodavanjima, pogotovo dugima, i jednim udarcem koji nije išao u okvir gola. Kao desni bek znao je i ulaziti u sredinu, pomagao kolegama u kreaciji...

Celtic je imao bolju energiju, bio je razigraniji i poletniji, iako je vrlo rano ostao bez napadača Japanca Furuhashija zabijao je i stvarao šanse.... Celtic Park i trenera Ange Postecoglou su se imali čemu radovati.

Linker
26. travanj 2024 19:18