Steven Juncaj

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
‘MALI‘ NE ODUSTAJE

Dečko zbog kojeg je Mišković poludio na Sopića ukazao se u Sloveniji. Tata moli: ‘Dajte mu šansu‘

Još nije poznato koliko će novca američki biznismen George Juncaj uložiti u Muru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 13:18

George Juncaj, američki biznismen slovenskog porijekla, predstavio se po prvi put slovenskoj sportskoj javnosti u ulozi investitora u Nogometni klub Mura iz Murske Sobote.

- Drago mi je što sam došao ovdje. Mura je zanimljiv klub, ima svoje navijače, a klub dobro radi. To je glavni razlog mog dolaska - rekao je Juncaj.

Njegovo se ime nedavno spominjalo i u kontekstu mogućeg preuzimanja Rijeke od sadašnjeg vlasnika Damira Miškovića. Naime, njegov sin Steven jedno vrijeme je trenirao s prvom momčadi kluba s Rujevice, no tadašnji trener Željko Sopić nije mu dao priliku jer je smatrao da je on svojom kvalitetom ne zaslužuje. Miškoviću se, kako smo pisali, to nimalo nije svidjelo.

Poziv iz Stuttgarta

Isto se tako nije uspio nametnuti ni u slovenskoj Gorici. Steven Juncaj u Muru je stigao s ocem, hoće li igrati zato što će tata investirati?

- On je za mene sjajan sin, a nogomet igra od malena. Bio je jedan od prvih Amerikanaca s ponudom iz Barcelone. Bio je u Vitesseu, Grasshopperu, imao je poziv iz Stuttgarta, ali želio se vratiti kući. Igrao je za moj klub, Michigan Stars, i istodobno studirao - objasnio je otac Juncaj.

Dodao je kako mu u Gorici nije bilo lako.

"Samo želim da ga upoznate"

- Nikoga nije poznavao, okruženje je ovdje drugačije. Čak i prije posljednje utakmice za Goricu, znao je da će ići u Rijeku. Ali i dalje je bio jako emocionalan zbog poraza u toj utakmici. Imao je ponudu iz Austrije, ali želio je pomoći Muri. Mog sina ne zanima novac, potpisao je ugovor. Imamo sjajan odnos i siguran sam da možemo očekivati da će navijači i mediji biti sretni s njim. Samo želim da dobije priliku i da ga upoznate - rekao je George Juncaj.

Još nije poznato koliko će Amerikanac novca uložiti u Muru, ni koliko će ostati na Fazaneriji.

- Nisam došao na godinu ili dvije. Ako želite da ostanem, ostat ću. Sve je na vama. Radit ćemo dugoročno - najavio je Juncaj senior.

Linker
05. rujan 2024 10:36