BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

Dinamo je odigrao svoju najbolju sezonu u povijesti, on je Mount Everest za sve hrvatske klubove!

Samozatajni učitelj Damir Krznar vjerojatno je najavio svoje buduće veliko razdoblje na klupi Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. svibanj 2021. 08:04

Kakav je to na kraju bio spektakl!

Čudesna utakmica u Velikoj Gorici. Kad se činilo da će finale trajati kraće od zapaljene šibice, Istra se na gotovo nevjerojatan način digla iz mrtvih na japanski pogon. Taichi Hara je sigurno pobjedu Modrih u dvije minute pretvorio u grčevitu borbu za trofej koji je već bio arhiviran. Ipak, Dinamo je na kraju uzeo Rabuzinovo Sunce. Svoj šesnaesti trofej Kupa u samostalnoj Hrvatskoj! Usput je kompletirao ono što je htio, u vitrinama je dvostruka kruna. Ali, Istri kapa do poda, zaista su finale Kupa učinili velikim događajem. Za devet minuta Puljani su uletjeli u deveti krug pakla. Izgledalo je tada da su Oršić i Ademi u tom razdoblju pretvorili utakmicu u predvidljivi događaj.

Puljani su zalegli kao borac koji već u prvoj rundi doživi nokaut. No, tada su se digli poput Silvestera Stallonea u filmu Rocky. Na koncu su opet pali, ali borili su se žestoko, pa skoro su kod 3:4, postigli i četvrti pogodak. Nisu uspjeli, ali ipak su uznemirili Modre. No, budimo iskreni, već plasman Istre u finale je za žuto-zelene povijesni uspjeh. Ovo nije bila njihova utakmica života. Ta slijedi protiv Osijeka u Gradskom vrtu, kad se bore za goli prvoligaški život. U Slavoniji im slijedi borba za goli život, ovo danas je bilo samo sudjelovanje u svečanosti hrvatskog nogometa koje su definitivno ukrasili. Iako treba čestitati Istri, vidljiva je bila kvalitativna razlika između Dinama i Istre. Neke stepenice jednostavno se ne mogu preskočiti, neke prepreke su previsoke, pa i kad se vratiš sjajnom borbom i htijenjem kao danas fajterski Puljani.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dinamo je ipak previsoka prepreka, Mount Everest ne samo za Istru već i za ostale hrvatske klubove, ova sezona je to najbolje pokazala. Uostalom, Modri su bili previsoka prepreka ne samo za dečke s domaće scene, bili su nedostižni i za jedan Tottenham Josea Mourinha.

Ovim današnjim trijumfom Dinamo je odigrao svoju najbolju sezonu u povijesti! Možda će biti polemika na tu temu, ali pisali smo u najavi utakmice zašto je to tako. Ne radi se tu samo o dvostrukoj kruni, već i o četvrtfinalu Europske lige. Definitivno, najbolja sezona u povijesti. Tu povijesnu sezonu potpisao je Damir Krznar, samozatajni nogometni učitelj, koji je moguće najavio i svoje buduće veliko razdoblje na klupi Modrih.

Pred finale Kupa je kazao kako s Modrima želi osvojiti tri dvostruke krune, baš onoliko koliko ih je osvojio i kao igrač kad je došao u Dinamo. Krki je sjajno krenuo, eto, prva dvostruka kruna je arhivirana. Dinamo je nastavio dominaciju u hrvatskom nogometu, zapravo ju je još pojačao jer je nakon stanke od dvije godine opet osvojio Rabuzinovo Sunce.

Linker
13. travanj 2024 16:45