JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
KRAJ SURADNJE

Dobili smo potvrdu: Igor Jovićević uzeo titulu pa se razišao sa Šahtarom!

Hrvatski trener više neće sjediti na klupi slavnog ukrajinskog kluba
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2023. 13:49

Igor Jovićević nedavno je kolo prije kraja prvenstva sa svojim Šahtarom osvojio titulu, a sada više nije trener slavnog ukrajinskog kluba. Potvrdu velike vijesti dobili smo od izvora bliskog hrvatskom treneru.

- Ovo je povijesni naslov! Prvi u ratnim uvjetima, prvi nakon tri godine i bit će zlatnim slovima upisan u povijest Šahtara. Iza nas je sjajna sezona - “From zero to hero”! Kako je sezona odmicala, tako smo i rasli - rekao je nedavno u razgovoru za Sportske novosti, a na pitanje o ostanku u Šahtaru tada je odgovorio:

- Prvo želim reći da sam ostvario san! Ali, podnosim i veliku žrtvu. Već tri godine živim bez obitelji u Ukrajini, majka, supruga i djeca su u Zagrebu i strahovito mi je teško bez njih. Ta me nenadoknadiva praznina najviše muči i izjeda, samo mi obitelj može popuniti tu prazninu. A ovih ratnih 15 mjeseci još mi je više otežalo život, ne sjećam se kad sam se normalno naspavao. U Kijevu živim u hotelu, ali mjesecima ne spavam u sobi, nego u hotelskom bunkeru. U podrumu su postavljeni madraci i taj je podrum praktički pretvoren u bunker! Svake su noći uzbune, to užasno utječe na psihu, teško je živjeti u takvim uvjetima. Ugovor me sa Šahtarom veže još godinu dana i jasno je da bih ga želio odraditi do kraja. Veliki je izazov krenuti u još jednu Ligu prvaka, ovaj put taj izazov za mene ima još veću težinu, jer sad ću u Ligi prvaka igrati sa svojom momčadi, koju sam, s Darijom Srnom i klupskim vodstvom, stvorio i s njom osvojio naslov ukrajinskog prvaka.

No, očito je da od čitave priče neće biti ništa. Jovićević tako neće dobiti novu priliku voditi Šahtar u Ligi prvaka, a gdje je došlo do problema to će se tek saznati. Igor Jovićević je u Šahtar došao ljetos. U 40 utakmica skupio je 24 pobjede, 11 remija i pet poraza.

Linker
20. travanj 2024 14:18