Gianluca Vialli
 Claudio Villa/Getty Images
DOBRO SE OPORAVLJAJU

DOBRE VIJESTI ZA ISTAKNUTI DVOJAC DEVEDESETIH Talijan i Srbin prolazili muku s opakom bolešću, ali čini se da je svemu došao kraj

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. travanj 2020. 00:59

Gianluca Vialli (55), bivši talijanski nogometni reprezentativac, i drugi put je pobijedio rak. Londonski Chelsea, jedan od njegovih bivših klubova, objavio je da se Vialli u potpunosti oporavio od raka gušterače, a njegova je borba s opakom bolešću trajala 17 mjeseci. Prvi put je bolest pobijedio 2018. godine, da bi mu se ona lani vratila.

- Dobro sam. U prosincu sam završio 17 mjeseci kemoterapija, jedan ciklus od osam mjeseci i drugi od devet. Bilo je teško, čak i za nekog tko je čvrst kao ja, i tjelesno i psihički. Testovi nisu pokazali znakove bolesti. Sretan sam. To što sam ozdravio znači da se opet mogu pogledati u ogledalo, vidjeti da mi kosa raste i da si ne trebam olovkom crtati obrve. Možda u ovoj situaciji pandemije to nekome izgleda čudno, ali kad se usporedim s mnogima drugima, osjećam se vrlo sretno - rekao je Vialli, član stručnog stožera talijanske nogometne reprezentacije, u razgovoru za La Repubblicu.

Rak gušterače inače je jedna od najagresivnijih vrsta te bolesti, a uspijeva je pobijediti tek oko petposto onih koji od nje obole. Vialli se osvrnuo i na teške posljedice koronavirusa u Italiji.

- Osjećam se krivim što nisam u Lombardiji. Mislim da one koje su dovodili u bolnice i prisilili da umru sami, njihovi bližnji nisu mogli biti pokraj njih. To je strašno, to je ekstreman test, to su strašne muke. Ova kriza će ostaviti strašne rane na našoj zemlji; emocionalne, moralne i gospodarske - rekao je nekadašnji napadač Sampdorije, Juventusa i Chelseaja.

Dobre vijesti stigle su i iz Italije, gdje se još jedna nogometna legenda bori s teškom bolešću. Trener Bologne Siniša Mihajlović, bivši srpski reprezentativac rodom iz Vukovara, vodi bitku s leukemijom, a njegov bivši suigrač iz Intera Julio Ricardo Cruz tvrdi da se uspio izliječiti.

VERONA, ITALY - AUGUST 25:  Bologna FC coach Sinisa Mihajlovic looks on during the Serie A match between Hellas Verona and Bologna FC at Stadio Marcantonio Bentegodi on August 25, 2019 in Verona, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images
Siniša Mihajlović

- Zvao sam ga prije nekoliko tjedana i rekao mi je da se riješio bolesti. On nije čovjek, nego zvijer. Bologna je Siniša Mihajlović, momčad ima njegov ratnički duh. Naše su obitelji jako povezane, a naše supruge često razgovaraju telefonom - otkrio je Cruz za Corriere dello Sport.

Službene potvrde te lijepe vijesti od Mihajlovićeve obitelji nema. Nakon izbijanja žarišta koronavirusa na sjeveru Italije, Mihajlović se prema savjetu liječnika sklonio u Rim. Prije toga bivši izbornik Srbije devet mjeseci bio je na terapijama u bolnici, odakle je dio vremena Bolognu vodio “na daljinu”. Kad mu se stanje poboljšalo, dobio je i dozvolu za povratak na klupu...

Linker
16. lipanj 2024 23:58